Primăria Moldova Nouă, bancomat pentru Făşanc?

Alocarea unei sume de bani, din bugetul local al orașului Moldova Nouă, pentru organizarea tradiționalului „Fășanc” a fost scânteia care a aprins spiritele în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local de la malul Dunării. 

Cum planul de acasă nu coincide de cele mai multe ori cu cel din târg, așa sa-ntâmplat și în cadrul primei întruniri din acest an a aleșilor locali, prezenți la Casa de Cultură Moldova Nouă, pentru a dezbate anumite proiecte în interesul comunității.

Deși, la începutul ședinței ordinare, lucrurile păreau să se desfășoare cât se poate de normal, în momentul în care proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 7.000 lei pentru organizarea sărbătorii „Fășancului” urma să fie supus votului, unul din consilierii Partidului Verde, Stoca Milivoievici a sarit ca ars, întrucât acesta a considerat că, odată aprobat acest proiect, comunitățile sârbești de pe raza UAT-ului vor fi nedreptățite, Milivoievici atrăgând atenția că organizarea acțiunii trebuia gândită atât pentru localitatea Moldova Veche, cât și pentru Măcești.

Imediat, primarul Adrian Torma a încercat să-i explice consilierului că nu a primit nici măcar o solicitare din partea celor două localități pentru a susține financiar tradiționalul eveniment. Fără să analizeze prea mult clarificările venite din partea edilului, Milivoievici tot nu și nu, acesta solicitându-i primarului aceeași sumă de bani pentru a se ocupa personal de balul mascat care marchează intrarea în postul Paștelui, fără niciun document scris în acest sens, de parcă bugetul local ar fi un fel de bancomat în care introduci cardul și îți este livrată suma solicitată.

Cu gândul de a calma spiritele, Adrian Torma a anunțat public că îi va da aceeași sumă de bani alesului local, doar dacă acesta se angajează în fața celor prezenți să organizeze balul pentru „Fășanc” în Moldova Veche. Pus în fața faptului împlinit, politicianul nu a mai vrut să ofere niciun răspuns în acest sens, el părăsind sala de ședință lăsându-i astfel pe toți cei prezenți cu ochii-n soare.

În lipsa unuia dintre consilierii lui Eugen Băleanu, proiectul de hotărâre inițiat de primarul social-democrat a trecut de votul aleșilor locali, Adrian Torma dând de înțeles că nu se va pune problema alocării unei sume de bani pentru organizarea aceluiași eveniment în cadrul celor două localități, respectiv Moldova Veche și Măcești, condiția necesară aici fiind existența unor solicitări.