Primăria Mehadia, ținta din Caraș-Severin a tirului de percheziții privind achizițiile fictive!

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Caraș-Severin fac cercetări la Primăria Mehadia în cadrul acțiunii derulate la nivel național privind achizițiile fictive cu un prejudiciu de 2 milioane de euro.

Activitatea se încadrează în ampla acțiune de peste 100 de percheziții în 25 de județe și în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2 milioane de euro prin infracțiuni de falsificare de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu.

Surse din cadrul Primăriei Mehadia ne-au precizat că cercetările se întind pe o perioadă de 10 ani și vizează achizițiile publice pe care Primăria Mehadia le-a desfășurat cu anumite firme din țară. Organele de cercetare verifică contractele și facturile pe care administrația publică le-a emis către anumite firme cercetate la nivel național, încă din 2009.

La Mehadia verificările sunt la început, iar cel care pune la dispoziția echipei de cercetare toate documentele este liberalul Iancu Panduru, primar al localității încă din 1998.

UPDATE, ORA 16.00

Primarul localității Mehadia, Iancu Panduru a venit cu lămuriri în urma încheierii controlului efectuat și la instituția pe care o conduce, cu ocazia perchezițiilor la nivel național.

„Nu noi am fost vizați, ca instituție! Ținta a fost o firmă din Bolintin – Vale, care se presupune că a lucrat cu facturi fictive, de la care noi am achiziționat materiale consumabile pentru PSI. Au verificat documentele, noi am cumpărat echipamentul conform legii cu achiziție publică, ne-au adus toate materiale, am oferit documentația privind recepția hidranților, furtunele de apă pentru stingerea incendiilor, tot ce am achiziționat prin licitație, am prezentat facturile, ordinele de plată, absolut tot”, ne-a declarat primarul localității Mehadia Iancu Panduru.

Menționăm că Primăria Mehadia a colaborat cu firma din Bolintin – Vale în anul 2010, o singură dată.

CITEȘTE ȘI: Percheziții pentru achiziții fictive de 2 milioane de euro! Inclusiv în Caraș-Severin și Timiș!