Primăria Lugoj vrea cioara din copac! Arborii din Parcul Prefecturii, victime colaterale în războiul cu ciorile

Municipalitatea lugojeană se chinuie de ani buni să scape de mizeria din Parcul Prefecturii, generată de numeroasele ciori care și-au făcut cuiburi în arborii înalți din zonă.

Lupta administrației lugojene s-a dus pe mai multe fronturi, de la partide de vânătoare, cu ani în urmă, când acestea erau permise, la tunuri de apă, distrugerea cuiburilor de către alpiniști utilitari și, într-un final, prin achiziția de aparate cu ultrasunete.

Multe dintre aceste încercări au funcționat doar temporar, iar după o scurtă perioadă, înaripatele s-au întors și au umplut mai abitir de găinaț băncile și aleile parcului, astfel că pe lângă aspectul dizgrațios, cei care trec pe acolo au de suportat și un miros pestilențial.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primăria Lugoj a anunțat că în această primăvară va toaleta toți arborii din Parcul Prefecturii, acțiune care a mai avut loc în urmă cu câțiva ani, în încercarea de a scăpa de miile de ciori care și-au făcut cuiburi pe ramurile arborilor, dar fără un succes semnificativ.

„Acum vrem să toaletăm toți arborii din parc, dar de această dată o vom face sub nivelul de înălțime al clădirii Primăriei, pentru că în timp s-a observat că dacă nu există un frunziș des, păsările nu se stabilesc, pentru că nu au unde să-și mai facă cuiburi. Cu aparatele cu ultrasunete pe care le avem și dacă vom reduce mai mult din înălțimea arborilor, sperăm să avem rezultate mai bune”, a explicat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Operațiunea va fi efectuată cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Sere și Spații Verzi.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/