Primăria finanțează și în acest an proiecte pentru comunitate propuse de timișoreni

piata unirii

Primăria Timișoara finanțează și în acest an proiecte pentru comunitate propuse de locuitorii orașului. Ediția din acest an a bugetului participativ vine cu câteva noutăți.

Primăria Timișoara anunță că pregătește o nouă ediție a bugetului participativ, prin intermediul căruia sunt finanțate proiecte pentru comunitate propuse de locuitorii orașului. Anul acesta, municipalitatea vine cu câteva noutăți care se regăsesc într-un proiect de hotărâre de consiliu local, care intră în consultare publică.

Cetățenii știu cel mai bine care sunt lucrurile pe care ar vrea să le îmbunătățească în zona în care locuiesc, acolo unde merg la școală sau în apropierea locului de muncă. Așa că alocăm și anul acesta o sumă consistentă cu care punem în practică idei de proiecte primite de la timișoreni și care sunt votate de comunitate. Anul acesta, creștem suma maximă acordată fiecărui proiect și facem câteva schimbări importante. Vrem să încurajăm timișorenii să vină cu propuneri de proiecte pentru zonele din oraș considerate defavorizate, și pentru asta alocăm o sumă dedicată. Campania de anul trecut a strâns peste 19.000 de voturi și ne așteptăm ca, și în acest an, entuziasmul cetățenilor și al societății civile timișorene să fie la cote ridicate”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Bugetul participativ din acest an propune câteva modificări, precum includerea unui instrument de sprijinire a comunităților defavorizate. Astfel, se alocă suplimentar 1,2 milioane de lei pentru proiectele de sprijin care vizează patru zone urbane marginalizate, respectiv Fratelia, Ronaț, Polonă și Kuncz. Pentru a prioritiza școlile dezavantaje, proiectele de dotări care nu sunt incluse în alocările bugetare ale Primăriei Timișoara vor fi disponibile doar pentru cele patru zone marginalizate.

De anul acesta se vor organiza cel puțin trei ateliere în fiecare dintre cele patru zone urbane marginalizate, cu scopul de a se identifica și îmbunătăți propunerile pentru comunitățile de aici. Aceste zone urbane marginalizate au fost stabilite pe baza cercetărilor realizate de către Direcția de Asistență Socială Timișoara și sunt incluse în strategia de dezvoltare a serviciilor sociale din oraș”, a informat Primăria Timișoara.

În cadrul campaniei de bugetare participativă, suma propusă pentru fiecare proiect este de maxim 500.000 lei la nivelul întregului oraș, cu o alocare totală de trei milioane lei, iar pentru zonele marginalizate, suma maximă per proiect este de 300.000 lei, ajungându-se la o alocare totală de 1,2 milioane lei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primăria va organiza o dezbatere publică privind Regulamentul bugetului participativ, în data de 07 martie, ora 17.00, în sala de ședințe a consiliului local, B-dul C. D. Loga, nr. 1. Timișorenii care au sugestii, propuneri sau opinii le pot trimite la adresa de e-mail: cartiere@primariatm.ro, până cel târziu în data de 07 martie, ora 12.00. Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI!

Campania din anul 2022 s-a finalizat cu opt proiecte câștigătoare, în urma voturilor exprimate de cetățeni.

 

 

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/