Primăria Doclin își încearcă norocul cu „Anghel Saligny”

doclin
explo 1000x200

După două încercări ratate, timp în care proiectul privind introducerea sistemului de canalizare în satul Tirol a fost depus pentru finanțare atât la Compania Națională de Investiții, cât și pe Programul Național de Dezvoltare Locală, primarul din Doclin speră ca a treia oară să fie cu noroc.

Dănuț Oană, edilul comunei Doclin, își încearcă norocul pe programul „Anghel Saligny”, lansat de curând de Ministerul Dezvoltării, prin care unitățile administrativ-teritoriale pot accesa fonduri publice pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii locale. Oană speră ca a treia oară să fie cu noroc, pentru că, spune acesta, proiectul nu este un moft, ci o necesitate pentru cele aproape 520 de gospodării, care așteaptă de ani buni să beneficieze de condiții de trai similare cu cele de la oraș.

Să ai apă și canalizare în gospodărie nu mai este un moft, ci o necesitate. Sper ca proiectul nostru, care în trecut a mai fost depus și pe PNDL 2 și pe CNI, să fie eligibil și să intre la finanțare. Apă la Tirol avem din 2007, iar o astfel de investiție ar fi binevenită. Rămâne de văzut ce șanse avem și câte astfel de cereri de finanțare sunt depuse la nivel național pe acest program, pentru că noi am avea nevoie pentru canalizare de opt milioane de lei, în condițiile în care, din câte am înțeles, fondurile pentru comune sunt în jur de patru milioane de lei.”, ne-a declarat Dănuț Oană.