Primăria, criticată pentru că pune timișorenii pe drumuri pentru a scăpa de brazi: „O premieră deloc fericită”

brad2

Primăria Timișoara este criticată de către doi consilieri locali PNL, după ce a decis că în acest an brazii nu mai pot fi depuși la colț de stradă pentru a fi ridicați, ci duși la unul dintre cele patru centre de colectare din oraș. „Rezultatul va fi evident o mare de brazi pe trotuare sau în jurul pubelelor”, a afirmat Dan Diaconu.

Surpriză pentru timișorenii care an de an au împodobit bradul de Crăciun. Aceștia au constatat că în acest an pomii nu se mai pot lăsa lângă pubele pentru a fi ridicați de către operatorul de salubrizare, ci trebuie duși la unul dintre cele patru centre de colectare din oraș.

Dan Diaconu, consilier local PNL și fost viceprimar al Timișoarei, susține că de peste 20 de ani, brazii de Crăciun s-au colectat gratuit de către firma de salubrizare, în capitala Banatului. Noua modificare, susține liberalul, doar va determina apariția unui număr mare de pomi pe domeniul public al orașului.

De peste 20 de ani, în Timișoara, brazii de crăciun se colectează gratuit de către operatorul de salubrizare de la domiciliu. O minte luminată a noii administrații a hotărât că a fost de ajuns. Timișorenii să își ducă bradul la cele 4 centre de colectare din oraș. Dacă, dintr-o greșeală, chiar s-ar întâmpla așa, s-a gândit oare mintea luminată cum se vor înghesui în jur de 100.000 de oameni la cele 4 centre în începutul lui ianuarie? În toate orașele României există acest program de colectare, ba mai mult el există și în comune mai mari precum Giroc, sau Dumbrăvița (doar ca exemplu). Ce să vezi, el există și în orașele occidentale cu care ne place să ne comparăm: cu trasee în marea majoritate, sau cu puncte de colectare în imediata apropiere a domiciliului pe domeniul public – Viena are, spre exemplu, 546 de astfel de puncte. Felicitări Primăria Timișoara, ați stabilit o nouă premieră! Deloc fericită, e adevărat! Rezultatul va fi evident o mare de brazi pe trotuare, sau în jurul pubelelor, dacă nimeni nu va lua nici o măsură. Că doar de ce ar trebui reciclați sau utilizația ca biomasă în ardere la Colterm”, a afirmat Dan Diaconu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De asemenea, Ștefan Sandu, consilier local PNL, a atras atenția asupra faptului că timișorenii care nu au mașină vor putea să se deplaseze cu greu la centre de colectare pentru a depune brazii de Crăciun.

Primăria unui oraș are datoria de a oferi cetățenilor servicii complete și de bună calitate. A impune ca fiecare să-și care bradul de Crăciun la anumite locații speciale este un deranj care pentru cei ce nu dețin un mijloc de transport adecvat poate deveni extrem de neplăcut. Este știut că spre deosebire de momentul achiziției acești brazi se scutură acum, generând o mare cantitate de mizerie. După un transport cu autoturismul, începe o anevoioasă activitate de curățare, aspirare, etc. Plus tot ce rămâne în jurul mașinii, în parcare, până se înghesuie pomul într-o poziție potrivită pentru transport. Dacă însă cetățeanul nu deține un autoturism, provocarea este deja în alt registru. În fine, așa se întâmplă când nu se gândește nimeni la tot fenomenul…”, a declarat Ștefan Sandu.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/