Liceul Gheorghe Atanasiu din Timișoara, renovat energetic cu aproape 6,5 milioane lei, bani prin PNRR

atanasiu

Consiliul Județean Timiș primește, prin PNRR, 6,4 milioane de lei pentru renovarea energetică a Liceului Gheorghe Atanasiu. Contractul de finanțare a fost semnat. 

Suma va fi utilizată pentru renovarea energetică a corpurilor C4 și C5. Conform rapoartelor de audit energetic, pachetul de soluții propus cuprinde măsuri de reabilitare termică a anvelopei, de reabilitare și modernizare a sistemelor de instalații din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice, din surse regenerabile.

De asemenea, pereții exteriori vor fi termoizolați, la fel planșeul și placa peste sol, tâmplăria va fi schimbată integral, va fi modernizată instalația de încălzire, de apă caldă menajeră, ventilație și climatizare, precum și cea de iluminat artificial. În plus, vor fi montate panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice utilizate pentru iluminat și panouri solare termice pentru producerea apei calde.

Prin aceste investiții, autoritățile estimează o scădere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire  de aproximativ 63%, diminuând semnificativ costurile de funcționare.