Primăria Constantin Daicoviciu promovează tinerele talente

vernisaj eveniment constantin daicoviciu
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Primarul din Constantin Daicoviciu promovează tinerele talente. Reșițeancă Ioana Alexandra Truțan, invitată să-și verniseze expoziția de grafică în comuna situată nu departe de Caransebeș.

Un eveniment dedicat artei plastice a avut loc de curând în comuna Constantin Daicoviciu. Protagonista: Ioana Alexandra Truțan, elevă a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, care a venit în fața comunității din Constantin Daicoviciu cu cele mai recente lucrări de grafică realizate sub îndrumarea și coordonarea profesorului Vasile Mandici.

Printre lucrările expuse în cadrul vernisajului s-au regăsit și compoziții care au obținut locuri pe podium la concursurile la care Ioana Alexandra Truțan a participat în ultimii ani, tânăra având o participare constantă la astfel de evenimente, de unde nu pleacă niciodată acasă cu mâna goală.

„Cam la toate concursurile la care am participat am câștigat locul I și II. Când am luat locul III m-am gândit doar că am vărsat cafea pe lucrare, că de asta am luat locul III, pentru că lucrarea nu era plină sau pentru că era prea mult alb sau prea mult negru. Niciodată nu poți să știi cum să faci compoziția, trebuie să te gândești și să simți ce vezi în față”, a mărturisit Ioana Alexandra Truțan.

grafica lucrare vernisaj

Lucrările tinerei artiste sunt orientate mai mult spre grafică

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Pașii tinerei în lumea artei au fost ghidați îndeaproape de Vasile Mandici, profesor în cadrul Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, care are numai cuvinte de laudă la adresa elevei sale.

Ioana este un copil deosebit, iar acest lucru se poate vedea și din lucrările sale. De la toate concursurile la care a participat a adus premii de prestigiu, chiar și în fața concurenților din Cluj, București sau Iași. Sperăm ca anul viitor să câștige etapa națională. Lucrările Ioanei sunt orientate mai mult spre grafică, alb, negru, și mai puțină spre culoare. Este foarte complicat să obții spații, volume, expresii, doar din alb și negru. Culoarea, de obicei, ne fură ochii, dar când e vorba de grafică, lucrurile sunt puțin mai complicate”, își descrie profesorul Manidici, în câteva cuvinte, eleva.

Daniel Boambeș, primarul comunei Constantin Daicoviciu, spune că astfel de evenimente trebuie să devină o obișnuință în comunitatea sa. Deși Ioana Truțan locuiește la Reșița, prin organizarea vernisajului s-a dorit stimularea tinerelor talente și impulsionarea celor care stau încă ascunși în propria carapace.

„Noi avem foarte mulți tineri talentați în comună și dorim să-i stimulăm sub orice formă. Mi-aș dori ca Ioana Alexandra Truțan să devină un exemplu pentru tinerii din comunitatea noastră. Să nu se teamă și să iasă în față. Îmi doresc să-i încurajăm, să-i sprijinim și să-i promovăm.”, a declarat primarul Boambeș.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/