Primăria Constantin Daicoviciu, amendată de Garda de Mediu Caraș-Severin!

Garda de Mediu a amendat Primăria Constantin Daicoviciu după sesizările de pe Facebook, în care erau prezentate scurgeri necontrolate de ape menajere în gospodăriile oamenilor. Amenda a fost de 15.000 de lei.

În urma unei postări pe rețeaua de socializare Facebook, Comisariatul Județean Caraș-Severin al Gărzii Naționale de Mediu a făcut un control la nivelul comunei Constantin Daicoviciu pentru verificarea aspectelor sesizate.

La verificările făcute în teren s-a constatat că în zona sesizată de pe raza localității Zăgujeni (intrare localitate dinspre gară), la stația pompe SP2, pompa era defectă și căminul de colectare s-a umplut cu ape menajere și pluviale provenite din ploile recente, ceea ce a determinat scurgerea necontrolată a acestora afectând gospodăriile limitrofe”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu.


În urma acestui control s-a constat că administrația publică locală a comunei Constantin Daicoviciu nu a luat măsuri operative în vederea remedierii defecțiunilor apărute la rețeaua de canalizare în zona SP2 (STAȚIE POMPARE 2) din localitatea Zăgujeni (zona căminului cultural), fapt ce a condus la evacuări necontrolate de ape uzate menajer pe terenurile limitrofe. La nivelul comunei Constantin Daicoviciu au fost identificate deficiențe în ceea ce privește modul de gestionare a deșeurilor colectate de la populație.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Autoritatea administrației publice locale a comunei Constantin Daicoviciu a fost sancționată cu o amendă contravențională în cuantum de 15.000 lei pentru neîndeplinirea obligațiilor privind gestionarea deșeurilor și o sancțiune contravențională cu avertisment pentru evacuări necontrolate de ape uzate menajere provenite din sistemul de canalizare pe care îl administrează”, se precizează în comunicat.

 

publicitate si promovare online banner maxagro