Primăria cheltuiește sume exorbitante pentru reabilitarea Galeriei ProArte! 78.000 de lei numai pentru dărâmarea unui zid

Primăria Lugoj cheltuiește din banii lugojenilor, fără limită, pentru reabilitarea unui spațiu destinat unor activități de cultură și artă. Lucrările au fost tărăgănate ani de zile și promise în fiecare exercițiu bugetar local, fără să se facă nimic. Este vorba despre Galeria Pro Arte din centrul orașului, de lângă ceasul electric, care a și fost evacuată și mutată la Casa Bredicenilor, inaugurată în urmă cu mai bine de trei ani.

Dezvăluirile despre costurile enorme aruncate pe lucrări de reabilitare a unor instalații electrice, de încălzire, sanitare, amenajarea unor băi sau dărâmarea unui zid la subsol au fost făcute în ultima ședință a Consiliului Local. Conform datelor prezentate, numai pentru dărâmarea unui zid, considerat nefolositor, în subsolul clădirii, unde a funcționat galeria Pro Arte, Primăria a cerut suma de 78.000 de lei. La acești bani se vor adăuga alții pentru consolidarea structurii de rezistență. Lista cheltuielilor imense continuă cu 38.000 de euro pentru instalațiile electrice și circa 150.000 de euro pentru încălzire și amenajarea a două grupuri sanitare.

„Sumele prezentate la proiectul de la punctul trei privind reabilitarea, recompartimentarea și modernizarea clădirii Pro Arte mi se par supraevaluate. Nu știu cine a făcut aceste evaluări? În total numai pentru încălzire și instalații sanitare se vor cheltui aproape 150.000 de euro. Mi se pare prea mult.”, a spus Ioan Haneș, președintele filialei ALDE din Lugoj.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primarul Francisc Boldea, prezent în sală, a pus totul în seama proiectanților, afirmații întărite și de funcționarii responsabili de investiții din Primărie.

„S-a făcut un proiect și pe baza acestuia au ieșit sumele respective.”, a spus Cotizo Negruțiu, șeful compartimentului Investiții din cadrul Primăriei Lugoj.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/