Primăria Caransebeș vine în sprijinul oamenilor de afaceri care dețin restaurante

Consilierii locali din municipiul Caransebeș au aprobat în ultima ședință de lucru din mandatul 2016-2020 scutirea de la plata taxei pentru eliberarea anuală a autorizației pentru activități de alimentație publică pe perioada în care acestea au avut activitatea suspendată.

Hotărârea face referire la restaurantele, barurile și alte locații de servire băuturi, pentru perioada în care activitatea a fost suspendată în baza Ordonanței Militare nr. 1 din 17 martie 2020, privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri. De asemenea, s-a aprobat reducerea cu 50% a taxei pentru eliberarea sau avizarea anuală a autorizației pentru activități de alimentație publică.

Conform Codului fiscal pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizației privind desfășurarea activităților de alimentație publică se percepe o taxă de până la 4.000 de lei pentru o suprafață de maxim 500 de mp și până la 8.000 de lei pentru o suprafață mai mare de 500 de mp.