Primăria Caransebeș, mai bogată cu peste 3 milioane de lei. Pe ce se vor cheltui cei mai mulți bani?

Primăria Caransebeș are din aceste zile un buget mai mare cu circa 3 milioane de lei, datorită rectificării bugetare venite de la Guvernul României.

Primarul municipiului, Felix Borcean, a convocat toți managerii de instituții care aparțin de Primărie pentru a le solicita o situație privind cheltuielile urgente pe care trebuie să le facă până la sfârșitul anului, pentru a le acorda parte din fonduri.

Sunt aproape 3,2 milioane de lei, este o sumă mulțumitoare și este destinată cheltuielilor de funcționare pentru subunitățile din cadrul Primăriei: școli, grădinițe, spital. Am avut o ședință cu directorii de instituții pentru a primi de la ei solicitările și urmează să ne întâlnim într-o ședință pentru a le analiza și a stabili prioritățile și a repartiza sumele acolo unde este strict necesar. Cert este că o treime din acești bani se va duce către Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, cel mai mare consumator al nostru”, a precizat edilul municipiului de pe Timiș și Sebeș.

Caraș-Severinul nu se află în topul județelor care au primit sume consistente prin Hotărârea de Guvern în urma rectificării. Pe primul loc se află Galați cu 46,2 milioane de lei (PSD), pe doi s-a plasat Craiova, cu 32 de milioane de lei (PSD), iar pe trei, Timișoara, cu 29 de milioane de lei (PNL). În total, Guvernul a aprobat 1,4 miliarde de lei, care au pornit spre 1.600 de localități.