Primăria Caransebeș își face „mea culpa“ în cazul Fiileși. Dar vinovaţii? Vinovaţii sunt bine-mersi?

Primăria Caransebeș și-a recunoscut astăzi vina și a reziliat contractul de închiriere a terenului avut în proprietate de d-na Ruja Fiileși, pe care Primăria îl închiriase la o altă persoană, în luna mai.

Astăzi, Primăria Caransebeș a înștiințat-o pe femeie că terenul nu mai are nicio problemă juridică și că vina aparține în totalitate angajaților Primăriei, care au delimitat greșit terenul din lanțul de grădini de pe malul Timișului – zona Gării, ca fiind liber de sarcini. În acest context, fără verificări amănunțite, angajații de la Compartimentul de Cadastru au oferit terenul spre închiriere unui caransebeșean, care făcuse cerere la primărie pentru acordarea unei lot de pământ ca să-și amenajeze o grădină.

CITEŞTE ŞI: Felix Borcean face anchete peste anchete în primărie! Tot mai multor oameni le fuge pământul de sub picioare!

leader board 728 x 90 px

Reamintim că femeia are terenul în proprietate din anul 2002, iar în urmă cu doi ani a realizat intabularea proprietății. Ruja Fiileși a descoperit abuzul la începutul lunii iunie și de atunci a făcut nenumărate drumuri la primărie pentru rezolvarea situației neplăcute. Mai mult, a făcut o sesizare în plenul Consiliului Local, întrebând executivul Primăriei Caransebeș cum de a eliberat un act de închiriere fără să verifice proveniența actelor de proprietate.

„Se putea verifica foarte ușor pentru că terenul este intabulat și s-au plătit toate impozitele la zi. Mă întreb cum de s-a acordat acest teren? Cum s-au făcut măsurătorile? Nu s-a văzut că grădina este îngrădită, are lanț, este îngrijită? Cum se poate acorda un astfel de teren unei alte persoane fără să se facă minime verificări?”, întreba în iunie învățătoarea ieșită la pensie, Ruja Fiileși.

După concluzia la care a ajuns azi executivul Primăriei Caransebeş, aşteptăm să ni se comunice şi ce sancţiuni se vor aplica angajaţilor de la Cadastru vinovaţi de cele întâmplate.