Primăria Caransebeş extinde reţeaua de gaz în municipiu! Pe credit bancar!

Caransebeșenii din zona Valea Cenchii au primit o veste bună din partea primarului municipiului, Felix Borcean, după ce acesta a reluat întâlnirile cu cetățenii în cartierele urbei.

Edilul orașului de pe Timiș și Sebeș a adus la cunoștința locuitorilor din Valea Cenchii că are în vedere realizarea unui proiect de introducere a rețelei de gaz, o investiție pentru care va accesa un credit bancar și la care și cetățenii ar trebui să contribuie pentru racordarea de la rețeaua principală până la centrala termică sau aragaz.

Proiectul este unul mult mai amplu și va demara numai după realizarea unui studiu de piață care va cuprinde și cartierele Teiuș, zona Gării și Șesu Roșu, a precizat Felix Borcean, care a dorit să afle de la locatari dacă ar fi interesați să renunțe la încălzirea pe lemne pentru centrale pe gaz.

1000x200 dacus 02

„Am găsit o deschidere pentru introducerea rețelei de gaz în acest cartier, care de mult timp tânjește după o asemenea facilitate… Va urma să facem o evaluare în ceea ce privește numărul de doritori și să demarăm cu EON Gaz acest proiect, care implică costuri destul de mari din bugetul Primăriei. Și cum anul acesta este destul de redus bugetul, ne gândim să accesăm un credit bancar pentru demararea lucrărilor. Oamenii vor plăti și ei o sumă în jur de 2500 de lei de gospodărie pentru aducerea rețelei la aragaz sau centrala pe gaz”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

Printre problemele ridicate de cetățenii din Valea Cenchii s-au numărat curățarea rigolelor și necesitatea unui bazin pentru colectarea, epurarea şi evacuarea apelor uzate.

publicitate si promovare online banner maxagro