Primăria Caransebeș a primit 1,5 milioane de lei, a pierdut 4!

Din cele 1,5 milioane de lei primite de la Guvern de către Primăria Caransebeș, în urma rectificării bugetare doar un procent de 1,66 % va fi alocat Spitalului Municipal de Urgență pentru plata unei tranșe la factura de gaz. Restul de bani merg către proiectele de investiții ale Primăriei, printre care iluminat festiv cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Așa au hotărât astăzi consilierii locali.

Potrivit directorului economic al Primăriei Caransebeș, Horia Irimia, fondurile de aproape 1,5 milioane de lei se datorează rectificării bugetului de stat din cota defalcată de TVA și impozitul de profit. „Din acești bani s-a mai compensat câte ceva din pierderile avute de către municipiu la începutul anului, prin modificarea legislației, în special reducerea impozitului pe venituri nu mai este 16 %, ci este 10%, astfel că am pierdut aproape 4 milioane de lei. La începutul anului ni s-a compensat 1.000.000 de lei și acum ni s-a mai compensat încă 1.000.000 din sume din TVA, la care s-au adăugat 440.000 de lei din impozitul pe venit. A mai intrat și o sumă mică de la bugetul de stat pentru copiii cu nevoi speciale, deci un total de aproape 1.500.000 de lei primiți de la guvern”, ne-a specificat Horia Irimia.

celtic transilvania 1000x100px

Directorul economic a precizat și cum se împart banii: „Noi pe trimestrul IV nu ne mai puteam acoperi cheltuielile curente și aici se duc peste 300.000 de lei, apoi am suplimentat pe lista de investiții 464.740 de lei pentru sistem de iluminat public pentru Centenar, amenajare de noi locuri de joacă în sumă de 109.200 de lei, pentru continuarea lucrării Planului Urbanistic General 60.000 de lei, mai sunt achitarea cotei parte la unele proiecte inițiate de către Primărie, la Serviciul de Reparații și Întreținere alte 400.000 de lei pentru reparații pe strada Gării. Pentru Spitalul Municipal s-au alocat din bugetul lor 25.000 de lei pentru plata gazului pe o lună, pentru că au ceva probleme și mai sunt unele cheltuieli generate de spital pentru întreținerea unor aparate medicale, cum este RMN-ul”.

Horia Irimia a explicat totodată că problema arieratelor la spital nu se rezolvă cu banii alocați acum de către Primărie, pentru că sunt datorii de 8.000.000 de lei, situația fiind încurcată la fel ca la mai toate spitalele din țară.