Primăria Berliște investește în viitorul tinerilor din comunitate

După modelul centrului de educație pentru copii de la Berliște, în localitatea Rusova Veche se va deschide un centru comunitar pentru activități socio-educative, destinat de această dată și adolescenților cu vârste peste 14 ani.

În septembrie 2019, la Berliște se inaugura primul centru de educație pentru copii, un proiect al administrației locale, dezvoltat în parteneriat cu Fundația Bardeau. Aici, aproximativ 80 de copii din comunitate, cu vârste până la 14 ani, beneficiază de activități complete și complexe, de la cele educative până la cele de dezvoltare personală. Centrul este dotat cu săli pentru studiu, lectură și recreere, precum și cu o bucătărie și un spațiu pentru servirea mesei.

celtic transilvania 1000x100px

Un centru similar se va deschide și în localitatea Rusova Veche, Primăria Berliște aflându-se într-un stadiu avansat cu acest proiect, derulat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU). „În cadrul acestui centru vom dezvolta în continuare activități educative și sociale pentru copii, dar vom include și tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, cei care au terminat liceul și nu au nici un fel de activitate, nu au un loc de muncă și de cât să frece zidurile pe aici toată ziua, mai bine vin în centru și fac activități diverse folositoare pentru viitor. Este inclusă în proiect și o masă, dar probabil că aici vom merge pe varianta de catering ambalat, cum ar fi, de exemplu, un sandviș. Deocamdată, suntem cu acest proiect în faza de achiziții publice a lucrărilor pentru construcție, pe care o să o finalizăm repede, chiar anul acesta. Sperăm ca, în patru sau cinci luni, să fie gata, pentru că nu va fi o construcție mare. Sunt două-trei săli pentru activități similare ca cele de la centrul din Berliște, grupuri sanitare, holul de intrare.”, ne-a declarat primarul comunei Berliște, Nicolae Orăvicean.