Primăria Berliște a încheiat anul fără datorii: „Guvernul Orban și Marcel Vela, în special, au ajutat județul”

Dacă în alți ani administrația publică locală din Berliște se afla pe muchie de cuțit din punct de vedere financiar, sumele alocate cu ocazia rectificărilor bugetare fiind la limita supraviețuirii, nu despre același lucru se poate vorbi acum, când primarul Orăvicean a trecut în 2021 fără nicio datorie.

„Cu ajutorul banilor primiți de la Guvern, mai exact 700.000 de lei, am reușit să acoperim obligațiile pe zona socială, datoriile curente (cheltuieli de funcționare), dar și partea de bunuri și servicii pentru că trebuie să asigurăm mentenanța mai multor obiective. Deci, aceste sume au fost strict pentru a încheia anul cu brio, nu și pentru chestiuni ce țin de dezvoltare.”, a explicat primarul comunei Berliște, Nicolae Orăvicean.

În ciuda faptului că mai multe primării social-democrate cărășene și-au manifestat nemulțumirea vizavi de faptul că nu au beneficiat de fonduri la ultima rectificare bugetară, edilul-șef liberal totuşi susține că, de data aceasta, Guvernul s-a aplecat asupra nevoilor comunităților rurale, în special Marcel Vela care, în calitate de ministru al Afacerilor Interne în cabinetul Orban, a pledat pentru nevoile județului Caraș-Severin:

„Nu am ce să reproșez Guvernului din punct de vedere al sprijinului financiar. De asemenea, președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, și ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Orban, a fost omul care a ajutat județul și care s-a zbătut să aducă bani în Caraș-Severin. Din fericire, acest om și-a onorat pe deplin statutul de reprezentant politic al județului comparativ cu alții care s-au perindat până acum în structurile centrale”.

Sursa foto principal: adevarul.ro.