Primăria Băuțar sprijină programele Episcopiei Caransebeșului dedicate copiilor

bautar

Comuna Băuțar a găzduit zilele acestea o întâlnire între coordonatorii proiectului „Tabăra din inima satului” și conducerea administrației locale, în cadrul căreia s-au stabilit detaliile tehnice și organizatorice ce țin de buna desfășurare a activităților în cele șase luni de derulare a proiectului.

Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul Misionar și de Activități cu Tineretul, organizează și în acest an două tipuri de tabere educaționale pentru comunitățile rurale și urbane din județul Caraș-Severin. Este vorba despre „Tabăra din Inima Satului (TDIS)” și „Tabăra din Inima Familiei” (TDIF), din cadrul programului „Împreună pentru copiii noștri”, aflat la cea de-a patra ediție.

„Tabăra din Inima Satului” (TDIS) este un proiect care a avut rezultate remarcabile în anii anteriori. Printre activitățile propuse în cadrul acestor tabere, cu durată de cinci zile, amintim: ateliere de educație pentru viață, dezvoltare personală, jocuri și concursuri educative, seri tematice, excursii și program de formare duhovnicească. Și în acest an, în cadrul taberelor, vor fi incluse și ateliere pentru părinți, precum și activități care vizează familia în ansamblul ei. Partenerii locali sunt parohiile, școlile și autoritățile publice locale din localitățile în care se desfășoară taberele.

Pentru 2022, inițiatorii acestor tabere au ales comuna Băuțar pentru implementarea proiectului. În acest context, zilele acestea, la Primăria Băuțar a avut loc o întâlnire informală între coordonatorii proiectului, pr. Mihai Cătălin Ciucur și Anita Radics – președintele Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte -, respectiv autorități locale reprezentate de Romeo Răduță, primarul comunei Băuțar, dar și alți membri din cadrul comunității, precum Petru Stăncioni, președintele Composesoratului Băuțarul de Sus, Elena Domnița Cîrcu, directorul Școlii Gimnaziale Băuțar, și preoți din cadrul celor trei parohii din comună. S-au stabilit, cu acest prilej, detaliile tehnice și organizatorice ce țin de buna desfășurare a activităților în cele șase luni de derulare a proiectului.

TDIS a devenit deja un brand educațional în Caraș-Severin, având în vedere impactul deosebit al proiectului din anii trecuți. Principalii beneficiari ai programului sunt comunitățile locale, în ansamblu, deoarece un astfel de proiect aduce numeroase avantaje copiilor și familiilor lor din comunitățile partenere. Pe lângă cele cinci zile de activități educative, cultural-artistice și duhovnicești care se vor desfășura în comunitățile gazdă, experiența anilor anteriori ne-a arătat că se creează premise favorabile de constituire a unor nuclee de copii și tineri în respectivele comunități, care se concretizează în centre de tineret sau de voluntariat. De asemenea, implicarea tuturor factorilor relevanți din comunitate – biserică, școală, autorități locale, familii și alte entități locale – creează premisele unor parteneriate de lungă durată în folosul direct al copiilor și tinerilor noștri.”, transmit organizatorii proiectului.

Taberele și celelalte activități din cadrul proiectului se vor derula cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/