Primăria Băile Herculane, una dintre cele mai moderne clădiri administrative din Caraș-Severin

primaria baile herculane

Cu aproape 1,6 milioane de lei, clădirea în care se iau principalele decizii pentru stațiunea Băile Herculane s-a schimbat radical. Nu doar în privința aspectului, ci și a condițiilor pentru angajați și pentru cetățenii care au nevoie de serviciile administrației locale.

Clădirea Primăriei Băile Herculane a fost complet reabilitată printr-un proiect cu finanțare europeană: „Eficientizarea energetică a clădirii primăriei oraşului Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin”. Banii au fost accesați prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa 3, măsura 3.1B. Este vorba în total de 1,585 milioane de lei.

Cu acest prilej, au fost refăcute termoizolațiile și hidroizolațiile, au fost schimbate uși și ferestre, instalațiile electrice, sanitare și corpurile de iluminat, au fost montate panouri fotovoltaice și o centrală termică pentru încălzire.

leader board 728 x 90 px
sala de consiliu local

sala de consiliu local

„Această investiției a avut ca scop principal reabilitarea termică a clădirii. S-a făcut înlocuirea acoperișului, izolația termică, instalațiile electrice. Înainte ne încălzeam cu aerul condiționat, cu diferite calorifere, iar acum avem două corpuri de centrală care funcționează pe lemn. Am avut investiții și din bugetul local, având în vedere că zugrăvelile nu au fost prevăzute în acest proiect, nu au fost eligibile, parchetul, mobilierul.”, a explicat primarul Cristian Miclău.

Sala în care se desfășoară ședințele de consiliu local, secretariatul și biroul primarului au și ele de acum un aspect total schimbat, în ton cu pretențiile unei clădiri administrative de secol XXI. Recepția lucrărilor este programată la finalul acestei veri.

birou primar

birou primar