Primăria anunță care sunt spațiile în care vor funcționa centrele de vaccinare în Timișoara

untitled design set 970x90 px

17 centre de vaccinare vor funcționa în Timișoara, în cea de-a treia etapă a procesului de vaccinare a populației generale. Mai multe dintre spațiile care vor fi centre de imunizare au fost puse la dispoziția comunității de către companii private din orașul de pe Bega. 

Astfel, din cele 17 spații, 9 sunt private și au fost puse la dispoziție de Medlife (un centru), Genki Medical Center (un centru), Iulius Mall (un centru), Vox Tehnology Park (două centre), ISHO (două centre), Continental Automotive România (două centre). Celelalte spații identificate sunt în proprietatea Primăriei Timișoara: Incuboxx (3), Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (două centre), Clădirea STPT (două centre), Muzeul de Transport Public (un centru).

„Mulțumim companiilor care pun la dispoziția Primăriei și a comunității spații pentru centrele de vaccinare care vor deveni operaționale în Faza 3.  Într-o cursă contracronometru, au fost identificate toate cele 17 spații care îndeplinesc condițiile pentru desfășurarea procesului de vaccinare și acoperă întreg teritoriul orașului, astfel încât  cetățenii să nu fie puși pe pe drumuri. Timișoara dovedește, din nou, că este solidară și la bine și la greu. Pentru ca aceste spații să devină centre de vaccinare au nevoie de dotări, de la paturi până la frigidere. Suntem în etapa 1, a vaccinării personalului medical, în spațiile proprii ale spitalelor. Am încredere că vom primi cât mai repede informații despre mecanismele de achiziții și finanțare de la Guvern, ca toate cele 17 centre să fie operaționale în ziua 0 a vaccinării populației generale”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

publicitate ziar expresb 1000x100

Edilul local mai spune că printr-o bună coordonare a campaniei la nivel local și central, dar și „printr-o disponibilitate mare a cetățenilor de a se vaccina, Timișoara ar putea să fie primul oraș mare din România care ar încheia pandemia și ar elimina restricțiile.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/