Primăria a tuns iarba în parcuri, mai trebuie doar să o strângă. 10.000 de lei e amenda comisarilor de mediu pentru bălării

iarba stadion 2

Raportul comisarilor Gărzii de Mediu arată că amenda dată autorităților locale pentru neîntreținerea parcurilor și a spațiilor verzi din oraș se ridică la 10.000 de lei. Există și câteva măsuri complementare dispuse, spune prefectul Mihai Rivitoiu. 

În urmă cu 8 zile, prefectul de Timiș a dispus un control în toate spațiile verzi din Timișoara, după ce anterior somase primăria să taie iarba și să igienizeze parcurile. În urma controlului, potrivit raportului, cei de la Garda Mediu au dat o amendă de 10.000 de lei pentru nereguli găsite într-un singur parc din oraș – Parcul Civic: iarbă necosită, ambrozie crescută, coșuri pline de gunoaie.

Primăria poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzută de lege pentru neîntreținerea spațiilor verzi, adică 500 de lei (amenda e cuprinsă între 1.000 și 10.000 lei), într-un termen de 15 zile de la data comunicării/înmânării procesului-verbal.

„Concluzia era destul de clară încă din momentul în care am început controlul pentru că erau sesizări, nemulțumiri generale și erau poze făcute în dimineața respectivă. (…) Sunt două tipuri de concluzii: concluzia strict birocratică a controlului înseamnă o amendă de 10.000 de lei aplicată și măsuri luate atât pe termen scurt, până în 1 iulie, în anumite zone foarte clare, cât și cu caracter permanent. Nu am dorit să omorâm primăria cu amenzi, am vrut să dăm un semnal populației să vadă, pe fondul acestei dezamăgiri, că există instituții ale statului cărora le pasă, care îi ascultă. Ca un efect direct al anunțării controlului, au ieșit ca potârnichile în parcuri să tundă iarba, chiar dacă această iarbă nu este culeasă de peste tot, asta este o altă discuție, totuși a fost impulsionată activitatea.”, a declarat Mihai Ritivoiu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

iarba stadion 3

Anul acesta, Primăria Timișoara a mai fost amendată pentru lipsa curățeniei de pe străzi și malurile Begăi, dar și pentru spațiile de joacă pentru copii neîntreținute.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/