Primar din Timiș, în conflict de interese. ANI a sesizat Parchetul

Agenția Națională de Integritate anunță că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj în cazul primarului comunei Secaș, Simion Pop, pe motiv că ar fi săvârșit infracțiunea de conflict de interese. Concret, edilul ar fi ajutat-o pe soția sa să intre în posesia unor terenuri, dar și să le închirieze de la primărie.

Agenția Națională de Integritate anunță că a luat decizia de a sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj cu privire la existența indiciilor referitoare la faptul că Simion Pop, primarul comune Secaș, ar fi săvârșit infracțiunea de conflict de interese.

Potrivit reprezentanților instituției, în anul 2017, în calitate de primar al comunei Secaș, Simion Pop a emis două certificate, „în baza cărora a fost înscrisă în Cartea funciară posesia exercitată de către Pop Simion și soția sa, asupra terenurilor în suprafață de 3.151 mp și respectiv 2.878 mp situate în localitatea Crivobara, jud. Timiș”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Mai mult, Agenția Națională de Integritate susține că Simion Pop, tot în calitate de primar al comunei Secaș, „a elaborat Proiectul de Hotărâre privind închirierea pășunilor din comună, Hotărâre ce a fost adoptată la data de 31 martie 2017 de către C.L. Secaș (în forma propusă de inițiator), în baza căreia a fost încheiat Contractul privind închirierea unei suprafețe de pajiști aflate în proprietatea comunei Secaș, între Primăria comunei Secaș, reprezentată legal prin viceprimar (în calitate de locator) și Întreprinderea Individuală a soției persoanei evaluate (în calitate de locatar)”.

banner 970 x 250