Prima zi a lui Dominic Fritz în calitate de primar: „Acum chiar mă apuc de treabă”

Dominic Fritz a anunțat că după luni întregi, presărate cu tot felul de piedici, este pregătit de treabă. Primarul „orașului cool” a dezvăluit care sunt primele decizii pe care le va lua la debutul mandatului.

Dominic Fritz a fost învestit, vineri, în funcția de primar al Timișoarei, la mai bine de o lună de la momentul la care a primit votul a peste 49 de mii de timișoreni.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz, învestit primar al Timișoarei: „Veți avea în mine un partener intransigent, care nu tolerează șmecheria, dar cu brațe larg deschise pentru colaborare”

În prima zi de muncă de pe Bulevardul CD Loga, Dominic Fritz și-a programat o serie de întâlniri, la fiecare jumătate de oră, cu 10 minute pauză între evenimente. Se va întâlni cu reprezentanții din sistemul de învățământ, cu cei ai cultelor religioase și ai Corpului Diplomatic din Timișoara, dar și cu membrii Comisiei COVID-19 – o întâlnire de o oră, conform programului anunțat.

„Mă bucur foarte mult că după aproape un an de campanie, după câteva săptămâni de la alegeri sunt primarul Timișoarei. Nu mai există cale de întoarcere. A fost o ceremonie solemnă, frumoasă, chiar și în aceste condiții de pandemie. Mă bucur foarte mult că am reușit să sărbătorim împreună. Am semnat predarea-primirea și o să îmi încep ziua cunoscându-i pe angajații primăriei, voi face un tur, sunt curios cu cine voi lucra în următorii patru ani. Pentru că nu am putut fizic să invităm mai mulți oameni din Timișoara, voi avea mai multe întâlniri cu rectorii universităților, cu inspectorul școlar general pentru că vreau să transmit un semnal clar că educația din Timișoara și viitorul Timișoarei depinde de copiii noștri. Mă voi întâlni cu reprezentanții minorităților pentru că Timișoara este și rămâne un oraș european, cu reprezentanții cultelor pentru că Timișoara este un oraș divers în care ne respectăm reciproc, iar apoi voi avea o primă ședință cu comisia de experți pentru COVID. Acum chiar aștept să mă apuc de treabă. Va fi o perioadă grea dar nu îmi e teamă”, a spus Dominic Friz.

Primarul orașului de pe Bega a anunțat și care sunt primele măsuri pe care le va lua la început de mandat.

„Din păcate nu cred că îmi permit luxul de a lua decizii simbolice. În tot acest weekend mă voi concentra pe gestionarea crizei COVID. Trebuie să găsim soluții pentru extinderea numărului de paturi și trebuie să găsim o cale să extindem capacitatea de testare. Primele decizii vor fi legate de creșterea capacității de combatere a pandemiei”, a mai spus Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Barna: „Prezența lui Nicolae Robu la ceremonia de învestire – un lucru inedit

Președintele USR-PLUS, Dan Barna, a rămas uimit de prezența lui Nicolae Robu la ceremonie, dar consideră că este un act de civilizație și normalitate.

„Am venit astăzi în Timișoara din două motive. Primul motiv este că vreau să fiu alături de colegul meu la această festivitate, un moment simpatic. Aici în Timișoara este primul loc în care vechiul primar a venit la depunerea jurământului noului primar, iar acest lucru este un mesaj de civilizație și normalitate. Vreau să vă felicit pentru acest lucru, cumva inedit. Cel de-al doilea motiv este acela de a transmite mesajul de suport pe care Dominic Fritz și Cristian Moș îl au de la nivel național pentru că împreună au reușit să realizeze un model a ceea ce înseamnă oameni noi în politică”, a spus Dan Barna.

Proaspăt „uns”, primarul Timișoarei a anunțat că în prima ședință de Consiliu Local vor fi votați viceprimarii, iar începând de luni se dă startul depunerii de aplicații pentru funcția de City Manager. Selecția va fi „una transparentă”, a spus Fritz. De asemenea, cei doi consilieri personali ai edilului nu fac parte din partid, iar numele lor vor fi făcute publice astăzi.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/