Prima ușă deschisă la Ambulatoriul Spitalului din Caransebeș!

Consilierii Locali din Caransebeș și-au dat votul de încredere pentru demararea unor proiecte care inspiră încredere din partea conducerii Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

Cu unele amendamente aleșii urbei de pe Timiș și Sebeș au aprobat acordarea dreptului de administrare a spitalului conducerii unității medicale, un criteriu important în vederea acreditării unității spitalicești și a înființării ambulatoriului medical, fosta policlinică, un subiect dezbătut de peste doi ani. Deschiderea ambulatoriului este unul dintre motivele pentru care primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a tot schimbat managerii la Spitalul Municipal de Urgență. Noul manager, Adrian Cican, promite că va pregăti toate actele necesare pentru aprobarea de către Ministerul Sănătății a deschiderii ambulatoriului.

Ce reprezintă ambulatoriul?
În ambulatoriu, fosta Policlinică a spitalului, bolnavii pot solicita asistență medicală fără ca aceștia să fie internați în spital, doar în baza unei trimiteri de la medicul de familie. Fondurile obținute în acest fel se direcționează către bugetul spitalului.

Cum se întâmpla până acum?!
Până acum, medicii specialiști care-și desfășoară activitatea în spital și-au închiriat cabinete medicale de la Primăria Caransebeș în fosta Policlinică și, potrivit primarului Felix Borcean, în timpul activității din spital pentru care sunt plătiți consultă în aceste cabinete, ori contra cost, ori în baza unui contract individual cu Casa de Asigurări de Sănătate, însă banii intră direct în buzunarul medicului.

Cum ar fi ideal!
Pentru ca spitalul să aducă bani la buget, singura soluție este ca să se înființeze ambulatoriul, care ar însemna ca medicii angajați în spital să deservească și ambulatoriul. „Noi putem să primim toți banii acum și să ne achităm toate datoriile, nu știu de unde, dar să zicem că îi primim, spitalul într-o scurtă perioadă de timp iar va ajunge să facă datorii, atâta timp cât noi avem cheltuieli de 1 milion de lei pe lună, iar de la Casa de Sănătate pentru contractele prestate pentru pacienții spitalului primim 200.000 pe lună. Noi avem cheltuieli cu 800.000 de lei lunar mai mult decât producem, ori tocmai prin aceste măsuri simple pe care dorim să le implementăm putem crește veniturile. Prin deschiderea ambulatoriului pentru care facem un prim pas acum! De asemenea am realizat un contract de comodat cu firma care deține laboratorul de analize medicale, care nu este al spitalului și care, evident, că nu este aducător de venituri. În acest context firma ne lasă laboratorul așa cum este el acum cu o singură condiție ca noi să comandăm substanțele de la ei”, spune managerul Adrian Cican.

Noul manager a obținut dreptul de administrare de către spital a unității medicale aflată în proprietatea Consiliului Local. Cu amendamentul propus de viceprimarul Marius Isac! Și anume, ca până la aprobarea deschiderii ambulatoriului medicii cărora le expiră contractele pentru spațiile din fosta policlinică, avute cu Primăria Caransebeș, să le poată fi prelungit termenul de închiriere.
Consilierul PSD Florin Bogdea a dorit să impună o dată limită până la care se pot prelungi aceste contracte, mai ales că se tărăgănează de ceva vreme deschiderea ambulatoriului, însă până la urmă aleșii locali au votat proiectul doar cu amendamentul viceprimarului Marius Isac.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/