Timișoara nu va avea spital regional în următorul deceniu!

Programul de guvernare cu care coaliția PSD-ALDE a câștigat alegerile parlamentare din 2016 a fost stufos și plin de promisiuni. Opt spitale regionale au fost introduse de specialiștii din sănătate în domeniul SF-ului. Cunoscutul medic timișorean și consilier județean PSD, Dan Poenaru, pune un diagnostic greu de îndurat!

Discuția a fost pornită de Sorina Ciurlea (PNL), care a cerut, în cadrul plenului, un raport al investițiilor făcute la Spitalul Județean din Timișoara. „Suntem la 15% cheltuieli pe investiții la Spitalului Județean. E unul din domeniile pe care Consiliul Județean le-a prezentat ca fiind de interes. Ori nu am știut să facem bugetul în timpul anului, ori nu suntem în stare să cheltuim banii”, a spus Sorina Ciurlea.

Discuția a fost continuată de președintele CJT, Călin Dobra, care a menționat că va prezenta un raport cu toate investițiile făcute în cadrul unității sanitare. Ulterior, medicul Dan Poenaru a venit cu explicații legate de importanța lucrărilor de reabilitare care încă se desfășoară la Spitalul Județean. Medicul este sceptic atunci când vine vorba de un spital regional în orașul de pe Bega având în vedere situația proiectului de pe Calea Torontalului, unde mai există doar scheletul pe care urma să se construiască un spital de oncologie.

 „Eu mă îndoiesc că în Timișoara se va construi un spital regional în următorii 10 ani. Și vă dau un simplu argument. Din 1997, clădirea de pe Torontalului stă nemișcată. Cum să faci spital regional?! Și atunci singura soluție a fost dezvoltarea Spitalului Județean, a structurii. În al doilea rând, îndeplinirea normelor europene, la fiecare salon, trei-patru paturi, grup sanitar, aer condiționat, apariția Compartimentului de Mari Arși, reabilitarea pentru transplant renal. Spitalul Județean din Timișoara asigură 60% din necesarul din județul Timiș. Cea mai mare problemă este a forței de muncă”, a spus medicul Dan Poenaru.

Reprezentanții CJT au explicat că banii cheltuiți pe partea de investiții reprezintă 25%, fiind vorba de un procent realizat pe trei trimestre.