Prima școală de meserii privată s-a deschis la Reșița

Mediul privat întinde încă o mână de ajutor celor care sunt în căutarea unui loc de muncă sau la începutul propriului business. Ajutorul pentru Reșița vine din Sibiu.

Atât tinerii cât și persoanele trecute bine de a doua tinerețe sunt încurajați să rămână în țară, să învețe și să se perfecționeze. Nu mai este nici un dubiu că județul Caraș-Severin este în deficit de forță de muncă, iar semnele de îngrijorare sunt tot mai vizibile în rândul oamenilor de afaceri care încep să ia atitudine.

Salonul de înfrumusețare Bella Donna din Reșița a fost liantul de legătură între nevoie, cerere și ofertă. Partenerul a venit chiar din Sibiu și poartă numele de: Centrul de Formare Profesională Ofelia – Academia de Cursuri Profesor Petre Grădinaru. Astfel, de astăzi Reșița se poate mândri cu prima școală de meserii privată din oraș.

Înființată acum 25 de ani și în prezent cu peste 15 centre deschise în toată țara, Școala Ofelia pune la dispoziție cursuri și specializări în domenii de activitate precum: masaj terapeutic, coafură, manichiură sau reflexoterapie. Petre Grădinaru, fondatorul centrului, profesor în recuprarea medicală, kinetoterapie, balneoterapie și masaj, a subliniat necesitatea unei astfel de școli:

„Nu este prima dată când vin la Reșița, cu mulți ani în urmă am ținut cursurile de masaj aici și acum am revenit pentru colaborarea cu salonul Bella Donna, unde vom face mai multe tipuri de cursuri. Sunt meserii care se caută. Eu am început prima dată cu cursurile de masaj, iar pe parcurs am mai adăugat aceste cursuri de Beauty și vad că se caută, fiindcă oamenii primesc o meserie, un start pentru viitor. Efectiv nu ai cum să formezi într-un termen foarte scurt un specialist, este un start, rămânând ca cei care vor să profeseze să se specializeze de-a lungul timpului. Aceasta este condiția de bază, să rămână cei mai buni.”

În cadrul grupului de firme Ofelia, format din Centrul de Formare Profesionala Ofelia și Academia de Cursuri Prof.Petre Grădinaru, lectorii care participă la programele de școlarizare sunt formatori acreditați cu vastă experiență în domeniu. Se școlarizează pe programe scurte, intensive de la câteva zile la o lună sau pe programe mai lungi care pot ajunge la 3-4 -6 luni. Diplomele sunt emise de Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și au recunoaștere națională și străinătate. Sunt înscriși cursanți de la 16-18 ani, dar și persoane ce participă la cursurile de masaj și care au trecut bine de 60 de ani.

„Din păcate Reșița a rămas un pic în  urmă, izolată ca formare profesională. Marea problemă a județului Caraș-Severin de care eu mă lovesc de atâția ani este că majoritatea femeilor lucrează îngrijitoare persoane în Germania și Austria. Iar dacă vor să se înscrie la curs prima întrebare este: pot să mă duc o perioadă acolo și apoi să reiau cursurile? Trebuie să avem o continuitate, cursurile durează de la 6 la 8 săptămâni până la câteva luni și trebuie ca să rămână cu ceva, să învețe.

Masajul este cel mai căutat curs, fiindcă cei interesați se adună în jurul numelui meu, fiind profesor în recuperare oamenii vin cu încredere în jurul profesorului Grădinaru, specialist în recuprarea medicală. Eu am lucrat peste 10 ani într-un centru de recuperare la Sibiu, deci am o bază de pregătire în domeniul recuperării medicale și la momentul respectiv, în anii 95 am început cu partea privată iar la urmă am dezvoltat încet, încet această latură, renunțând la activitatea de la spital. Fiind un domeniu la mare căutare am decis să acord respect business-ului, astfel că nici tarifele nu sunt exagerate, gândite pentru toată lumea. Nu sunt nici scumpe nici ieftine. Omul primește o calificare iar banii se întorc înzecit dacă omul va profesa în domeniu.”, a mai povestit pentru Express de Banat, profesorul Petre Grădinaru.

Cursurile de formare profesională vor avea loc la salonul Bella Donna din Reșița, situat pe bulevardul Revoluția din Decembrie, nr. 5.  Înscrieri și informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon:  0743113161 sau 0742 033 963 sau direct de pe siteul : https://scoalaofelia.ro/filia…/scoala-ofelia-filiala-resita/.