Prima probă scrisă la bac s-a lăsat deja cu sancțiuni. Vezi câți elevi au fost prinși cu „mâţa-n” sac și ce pedepse îi așteaptă!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Începând de astăzi, s-a dat startul la săptămâna plină de emoții pentru liceenii care termină anul acesta clasa a XII-a. Sfidând regulamentul, au existat deja câțiva elevi care au sperat că vor reuși să fenteze examenul de maturitate. Măsurile aplicate asupra celor care au încercat să copieze pun la zid orice șansă de promovare a bacalaureatului.

Un număr de 2040 de absolvenți de liceu s-au prezentat astăzi în săli la prima probă scrisă din examenul de bacalaureat pe anul 2014. În total, pentru această săptămână s-au pregătit de cel mai important examen al maturității peste 2300 de candidate, din care aproape cinci sute, absolvenți ai promoțiilor trecute.

Chiar dacă metodologia prevede sancțiuni drastice pentru cei care vor să treacă prin examenul de bacalaureat ca rața prin baltă, la doar patru ore de la începerea probei scrise la Limba și Literatura Română s-au înregistrat deja patru elevi care au încercat să obțină notă de trecere în mod fraudulos. Doi dintre cei eliminați din examen sunt chiar din Reșița, ceilalți fiind din Bozovici și Moldova Nouă.

„Am avut până la această oră patru eliminați pentru posesie de telefon mobil, dintre care doi cu hands-free. Elevii au fost eliminați de la centrul din cadrul Colegiului Mircea Eliade din Reșița, Colegiul Economic al Banatului Montan, liceul din Bozovici și Liceul Tehnologic Clisura Dunării”, a explicat Ion Chiosa, vicepreședintele comisiei de bacalaureat.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Pe lângă eliminarea din examen, conform metodologiei, se vor aplica și alte măsuri drastice asupra celor patru elevi. Aceștia nu își vor putea susține proba de bacalaureat nici în sesiunea de examene din toamnă, nici în vara anului 2015. Următoarea șansă de a promova examenul de maturitate va putea fi prinsă abia în sesiunea din toamnă a anului 2015. Mai mult decât atât, cei patru vor fi sancționați și cu anularea rezultatelor obținute până acum la probele deja promovate.

„Toți au primit, conform metodologiei, sancțiunea de tipul eliminării din examen cu interdicția de a participa în următoarele două sesiuni și cu anularea rezultatelor deja obținute. Următoarea șansă o vor avea în sesiunea din toamnă 2015. Pentru toți a fost aplicată aceeași măsură, pentru că toți au comis aceeași fraudă. Asta, pentru că este vorba de fraudă, prin folosirea acestui obiect interzis în metodologie, unde se menționează că, fie că au fost sau nu folosite telefoanele, sancțiunea este aceeași”, a mai explicat Ion Chiosa.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/