Prima pârtie de schi din judeţul Timiş ar putea fi amenajată la Nădrag. Primarul comunei spune că acesta ar fi un vis împlinit pentru el, că ar atrage mai mulţi turişti, însă s-a blocat în avizele de la Agenţia de Mediu.
Primarul comunei de la poalele munţilor Poiana Ruscă este de părere că ideea unei pârtii de schi care să fie nu doar a nădrăgenilor, ci a timişenilor în primul rând, ar fi foarte utilă pentru judeţ.
„Eu mi-aş dori din suflet să facem o pârtie de schi. Acesta este visul meu. Ar fi singura din judeţul Timiş, pentru că suntem poziţionaţi la poalele Muntelui Poiana Ruscă şi Vârful Padeş care are o altitudine de 1.384 de metri. Avem şi un studiu de prefezabilitate, cu cele patru posibile lacuri pentru acumulare de apă pentru pârtie. Pârtia ar fi la o distanţă de aproximativ 100 de km de Timişoara şi consider că ar fi un interes judeţean, mai mare decât un interes pentru localitate”, a afirmat Liviu Muntean, primarul comunei Nădrag.
Proiect blocat de Agenţia de Mediu
Edilul a purtat discuţii din acest punct de vedere cu preşedintele Consiliului Judeţean şi cu prefectul, cu directorul de la Direcţia Silvică şi au ajuns la concluzia că ar fi o prioritate pentru judeţul Timiş. Chiar în acest moment lucrează la planul urbanistic general în care este cuprinsă şi această pârtie de schi. Probleme au apărut în ceea ce priveşte avizele de la Agenţia de Mediu, care blochează proiectul.
„Avem toate avizele necesare, mai puţin pe cea de la Agenţia de Mediu. Ne chinuim de trei ani să obţinem un aviz pe care se pare că nu vor să-l dea. Motivul pe care l-au invocat este tăierea celor 39 de hectare de pădure pentru a se putea face pârtia. Dar nu suntem singura localitate în această situaţie. De exemplu, la Arieşeni, în urmă cu un an de zile, s-a finalizat o pârtie de schi şi s-au tăiat 69 de ha şi erau şi în arie protejată. La noi nu sunt nici în arie protejată”, a mai spus primarul Nădragului.
Edilul compară judeţul Timiş cu judeţul vecin, Caraş Severin, acolo unde există pârtii de schi pe Muntele Mic, Semenic şi Văliug şi se întreabă retoric de ce aici se poate şi în judeţul Timiş nu.