Prima ninsoare, primele recomandări pentru șoferii care tranzitează județul Caraș-Severin

Primii fulgi de zăpadă sunt urmați și de primele sfaturi date de autorități pentru șoferii care tranzitează județul Caraș-Severin. Au fost anunțate numerele de telefon pe care conducătorii auto le pot apela ca măsură de siguranță înainte de a porni la drum.

Codul galben emis ieri de meteorologi și-a făcut simțită prezența în județul Caraș-Severin. Așadar, în zonele în care nu a nins, temperaturile scăzute pot duce totuși la apariția poleiului. Implicit, șoferii sunt obligați să acorde o atenție sporită condițiilor meteorologice înainte de a porni la drum.

În acest sens, Comandamentul de Iarnă din cadrul Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin a făcut astăzi și primul anunț din actualul sezon rece.

„Pentru evitarea unor evenimente rutiere nedorite, INSISTĂM asupra recomandărilor adresate conducătorilor de autovehicule care se deplasează pe drumurile din județul Caraș-Severin. Să adapteze permanent viteza de deplasare la CONDIȚIILE HIDROMETEOROLOGICE, la STAREA CAROSABILULUI și la NIVELUL de TRAFIC, să circule cu maximă ATENȚIE și prudență și să aibă AUTOVEHICULELE ECHIPATE CORESPUNZĂTOR PENTRU CIRCULAȚIA PE TIMP de IARNĂ”.

CITEȘTE ȘI: COD GALBEN. La noapte vine iarna în Caraş-Severin!

Telefoanele utile celor care urmează să pornească la drum sunt:

  • Drumurile Județene – 0255 213 212
  • Dispeceratul de deszăpezire și combatere a poleiului al Primăriei Municipiului Reșița – 0735 450 985
  • Drumurile Naționale – 0255 513 131 (Caransebeș) și 0252 361 451 (Orșova)

De asemenea, pentru o informare completă, șoferii sunt sfătuiți să acceseze și link-ul Administrației Naționale de Meteorologie: http://www.meteoromania.ro/.