Prima înfrângere din „era” Răchită. ACS Poli a pierdut meciul cu UTA, iar bilanțul arădenilor cu Banatul devine 5-1!

ACS Poli a condus la pauză, dar a pierdut cu 2-1 meciul de pe terenul celor de la UTA. Bilia a marcat repede pentru echipa antrenată de Valeriu Răchită, după care arădenii au întors scorul prin reușitele lui Miculescu și Ciucur. Prima înfrângere cu Răchită pentru timișoreni și a treia cu UTA, totodată, cea mai muncită victorie a arădenilor cu penultima clasată. În acest sezon, „Bătrâna Doamnă” are o singură înfrângere și cinci victorii cu formațiile timișorene din liga secundă.

Partida a debutat excelent pentru timișoreni, cu gol marcat din minutul 3. După un corner bătut de Rogoveanu, Bilia a marcat din 6 metri, profitând de o greșeală de marcaj. UTA a controlat ulterior ostilitățile, dar cu o dominare fără gol. Rus a scăpat pe dreapta și a centrat periculos, în fața porții, dar Miculescu nu a ajuns în fața porții. Atacantul a fost găsit bine de Kanda, însă Paramatti și Moldovan au intervenit. Tot Rus a trimis pe lângă buturi, pentru ca în minutul 31 timișorenii să aibă și ei o ocazie mare. Sidorenco i-a trimis în careu lui Bădăuță, care a tras puternic, portarul Bodea a respins, mingea a ajuns tot la Bădăuță, dar Bodea a intervenit și a doua oară, ca un portar de handbal. Pe finalul reprizei, Dinu Moldovan a respins o centrare a lui Kanda pentru Miculescu, iar același Kanda a trimis o lovitură liberă puțin pe lângă poartă.

După 0-1 la pauză, fața jocului s-a schimbat în repriza secundă. În minutul 53, Aradul a egalat. Faza a început cu o centrare a lui Ciucur, respinsă de Bilia până la 16 metri, de unde David Miculescu a marcat cu stângul, după ce Dinu Moldovan a atins mingea, fără să poată să o oprească. Repriza s-a scurs anost, spre deosebire de prima. În minutul 76, UTA a marcat. Ciucur a prins un șut din colțul careului de 16 metri, deviat de Rus, dar și de polistul Dănuț Munteanu. Toată repriza, ACS Poli a avut doar un șut pe lângă poartă trimis de Buzan. La arădeni, Copaci și Matei au tras anemic la poarta bănățeană. În prelungiri, Rus a scăpat spre poartă, dar a intrat în unghi și a șutat în bară.

UTA: Rob. Bodea – Cr. Costin (min 65 Stahl ), El Hasni, Şeroni, Copaci – Melinte, I. Neagu (min 61 Cr. Matei) – Ciucur, Miculescu (min 91 Hrezdac ), Kanda – Cip. Rus

ACS Poli: D. Moldovan – Bilia, Paramatti , Uyi (min 46 Ghidurea), Vl. Olteanu – Rogoveanu (min 75 Calugher), D. Munteanu, Ant. Manolache – Buzan, Bădăuţă, Sidorenco (min 57 Ţîgîrlaş)

Cristian Păcurar a vorbit din nou în locul lui Ionuț Popa, care are probleme de sănătate. „Un meci despre care am atenționat după meciul cu Ripensia că va fi foarte greu. După meciul cu Ripensia, am văzut echipa adversă. E o echipă agresivă, cu un antrenor bun. Noi am început jocul slab, practic de la 0. Ceea ce ne-a dat peste cap planurile a fost că am luat un gol surprinzător. Echipa adversă, foarte bine organizată, ne-a pus mari probleme. Dar noi mai avem mult de muncă. Am câștigat prin dăruire. Prima repriză a fost a adversarilor, în a doua am încercat să împingem jocul. Avem probleme la construcție, la agresivitate, poziționare, posesie. Avem foarte mult de muncit. Mulțumim spectatorilor că ne-au încurajat. Îi rugăm să aibă răbdare cu noi, pentru că mai avem foarte mult de lucru. În prima repriză am fost cu 5% mai buni ca în cea din meciul cu Ripensia. Ne-am creat niște ocazii pe care cu Ripensia nu ni le-am creat. E o stare ce ține și de forma fiecăruia pe plan fizic, pentru că jucătorii au venit pe parcurs. Doar patru din primii 11 au făcut pregătirea, alții au venit pe parcurs și au probleme la agresivitate și la respectarea sarcinilor de joc”, a precizat secundul UTA-ei.

Răchită, supărat după prima înfrângere

Pentru Valeriu Răchită, a fost prima înfrângere cu Poli, iar tehnicianul și-a certat echipa pentru evoluția din repriza a doua. „Le-am spus jucătorilor să le fie rușine pentru repriza a doua. Și pentru faptul că au pierdut acest meci pe care l-am avut în mână în primele 45 de minute. Din păcate, datorită unei accidentări, a trebuit să-l schimb pe Uyi, și s-a dereglat tot sistemul, nemaiavând-l pe fundașul central. Au fost niște momente psihologice, în prima repriză, ocaziile lui Bădăuță, cele două scoase de portar, plus bară. La cum am văzut, am avut și un penalty la intrarea lui Șeroni asupra lui Bădăuță, care nu a avut nicio legătură cu mingea. Dar, una peste alta, o victorie făcută cadou de noi celor de la UTA și îi felicit pentru cele 3 puncte. Din păcate, noi suntem afundați cât putem de rău în subsolul clasamentului. Vom lupta cât se poate. Sunt trist, dezamăgit. Trebuie să ne uităm în primul rând la noi. Din păcate, trec etapele, nu adunăm puncte. Aici era un teren cu UTA, fără obiectiv, unde putem aduna puncte. Din păcate, dintr-un șut deviat, am pierdut și punctul acela pe care îl aveam. Dar sunt supărat în primul rând pe mine, pe jucătorii mei. Nu se poate ca o centrare să o respingi în mijlocul terenului, de unde să primești gol. Sunt lucruri pe care nu le poți schimba, sunt execuțiile unor jucători de 20 de ani, de 19 ani. Probabil și jucătorii au simțit, nemaiavându-l pe Uyi acolo, să facă un pas în spate. Lucruri pe care eu nu le accept. Le-am spus să rămânem sus, să ținem de minge. Dar și așa, cred că dacă Buzan nu respingea mingea aceea în centru la golul lui Miculescu și timpul trecea, puteam avea șanse din nou să fim periculoși”, a precizat Răchită.

Etapa viitoare, ACS Poli joacă acasă cu Academica Clinceni.

foto: UTA Media Design