Prima fabrică din Cerneteaz. Compania, lider mondial în producție pentru industria alimentară

cerneteaz

Localitatea Cerneteaz, sat aparținător al comunei Giarmata, va găzdui de anul viitor primul mare investitor. Este vorba despre o fabrică unde se produc bețe din lemn pentru industria alimentară. 

Compania care urmează să aibă fabrica în Cerneteaz este una de familie, fondată în 1928. În 1990, Smart Wood a lansat bățul pentru înghețată, iar astăzi furnizează produse la peste 300 de clienți răspândiți în 50 de țări.

„Avem norocul acesta, va fi prima fabrică pe raza teritoriului Cerneteaz, Smart Wood. Va fi o investiție, de anul viitor, de multe zeci de milioane de euro. Numărul de angajați care sunt pe raza comunei cred că încet, încet depășește numărul de locuitori ai comunei Giarmata. Bineînțeles, Timișoara contribuie foarte mult la forța de muncă de pe raza comunei noastre.”, a declarat Claudiu Mihălceanu, primarul comunei Giarmata.

1000x200 dacus 02

Edilul local a enumerat și motivele pentru care comuna Giarmata este atractivă pentru investitori.

„Avem în vecinătate Aeroportul Timișoara, autostrada Arad-Timișoara, iar ca poziție geografică, Giarmata este foarte atractivă, avem această infrastructură. Vom scoate peste trei luni un PUZ industrial de 100 de hectare pe care îl vom pune la dispoziția tuturor investitorilor care vor să investească pe raza comunei Giarmata. Cred că mesajul pe care pot să îl transmit este că Giarmata are porțile deschise pentru investitorii care doresc cu adevărat să vină să investească la noi aici. În top trei investitori de pe raza comunei Giarmata sunt Hamilton, See Exclusive Development – care de fapt are mai multe hale în care stau în chirie Valeo, Continental, NDB Logistics, Smith și multe fabrici care sunt pe raza comunei, chiar și Hella, Side, Almira, sunt fabrici mari.”, a mai spus Mihălceanu.

publicitate si promovare online banner maxagro