Prima cale ferată montană, sărbătorită și la 350 de kilometri distanță!

Alexandru Șoș, tânărul care în ultimele luni s-a ocupat de promovarea  căii ferate Anina-Oravița pe blogul personal, se alătură comunității locale și participă la evenimentele organizate cu ocazia celor 150 de ani ai semeringului bănățean.

Studentul din Târgu Mureș, impresionat de peisajul deosebit dezvăluit pe traseul Anina-Oravița, a hotărât să realizeze o campanie de promovare astfel încât turiștii să vină în zonă, iar traseul să nu se închidă, așa cum este amenințat. Așadar, la câteva luni de când pozele și materialele circulă pe blogul său, acesta revine în Banat pentru a sărbători, alături de autoritățile locale, cei 150 de ani de când prima mocăniță a plecat pe traseu. „ Desigur că am să particip la eveniment, îmi va face o deosebită plăcere să fac asta. Aştept să mă plimb încă o dată printr-un punct important din istorie, să văd reacţia comunităţii locale legată de această rută şi posibilitatea dezvoltării turismului în zonă. Totodată am să fiu, desigur, impresionat de poveştile feroviare şi istoria, povestită la cald, de oameni în măsură să o facă. Organizatorii au creat cadrul necesar ca toate acestea să se întâmple, deci, aştept cu nerăbdare evenimentul”,a explicat acesta pentru Express de Banat.

poza

Bucuros de acțiunile prin care autoritățile locale vor marca acest eveniment istoric, Alexandru declară că apreciază interesul arătat de comunitate față de zonă, deși din afară lucrurile nu par să fie astfel. Preocuparea studentului nu a constat doar în promovarea pe blogul său, prin fotografii și articole, întregul traseu, dar a și discutat cu diferite persoane pentru a observa care este interesul la nivel local. „După publicarea articolului şi a minidocumentarului fotografic, am avut onoarea de a discuta cu mai mulţi localnici, parte din ei plecaţi în străinătate. Toţi vorbeau cu mândrie de zonă şi potenţialul ei, toţi repectau ceea ce au. Nu mi-a luat mult să ajung la concluzia: dacă nu au promovat zona respectivă nu înseamnă că nu o au în suflet, ci doar că nu au avut cadrul sau resursele necesare. Astfel, acest eveniment este probabil portiţa de care au nevoie şi de care, iată, au profitat. Sper să aibă un impact cât mai mare”, a mai adăugat Alexandru Șoș.

CITEȘTE ȘI: FOTO: CALEA FERATĂ ANINA-ORAVIȚA, SALVATĂ DE UN STUDENT DIN TÂRGU MUREȘ!

Cât despre eveniment, tânărul privește cu entuziasm tot programul pregătit și îl consideră complet: întâlniri, vernisaj, plimbare cu trenul, plăci aniversare și chiar un cocktail pentru discuții. „ Sincer, n-aş îmbunătăţi cu nimic programul, ci doar am să muncesc pentru promovarea acestuia”, a precizat el. Tânărul student s-a ocupat deci de promovarea evenimentelor din 20-21 septembrie și în rândul prietenilor și cititorilor de pe blogul său personal. Astfel, întregul program al festivităților se găsește aici.

Campania lui a atras curioșii în zonă. Cu o pasiune pentru fotografie, studentul a reușit să pună și mai mult în valoare peisajul de pe traseu, pozele lui fiind cele care au convins. Alexandru povestește cum, după ce Express de Banat a publicat primul material, autocare de turiști din Timișoara au ajuns în zonă și mulți oameni și-au manifestat dorința de a vizita zona, iar parte din ei au și ajuns să o vadă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/