Prim pas pentru un nou pod la Parța. Se întocmește SF-ul și PT-ul

pod parta 8

Autoritățile județene fac un prim pas pentru a construi un nou pod peste Timiș, la Parța. A fost lansată licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic.

Contractul are o valoare de 600.000 de lei, iar firma care îl va primi trebuie să facă toată documentația tehnică pentru o nouă structură care să asigure legătura între Parța și Petroman, dar și să faciliteze accesul spre Timișoara.

Autoritățile își doresc un pod cu benzi auto, trotuare și piste de biciclete. Se estimează că va fi folosit de cel puțin 13.000 de oameni.

Vă amintim că podul de la Parța este acum într-o stare avansată de degradare. Consiliul Județean Timiș a decis să limiteze tonajul mașinilor care îl folosesc.

Podul de la Parța nu se închide. Rămâne restricția de 7 tone. SMTT folosea până acum autobuze pentru traficul de acolo, le-au înlocuit cu microbuze mici. Vom trimite echipele de control să se respecte cele 7 tone și ne gândim inclusiv la îngrădirea zonei respective să poată intra doar mașinile mici, cele care au cel mult 7 tone. Dar podul de la Parța nu se va închide”, declara, la începutul lunii, Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș.

Reprezentanții CJT speară să obțină finanțare prin „Anghel Saligny” pentru a ridica un nou pod. Ar fi nevoie de 55 de milioane de lei.