„Prim-ministrul Cîțu este un cinic care a pierdut contactul cu realitatea din teritoriu!”

luca otelu

Este opinia primarului din Oțelu Roșu, care îi bate obrazul premierului interimar Florin Cîțu pentru felul în care a împărțit banii către unitățile administrativ-teritoriale din țară, dar și pentru faptul că nu a alocat către primării sumele destinate persoanelor cu dizabilități.

Luca Mălăiescu, edilul orașului de pe Valea Bistrei, este unul dintre semnatarii petițiilor depuse vineri la Prefectura Caraș-Severin de către primarii de la PSD, PMP și PRO-România, nemulțumiți de sumele primite în urma alocărilor făcute de Executiv zilele trecute din Fondul de rezervă.

Mălăiescu vorbește despre inechități și despre faptul că Florin Cîțu și-a respectat promisiunea față de colegii liberali care l-au votat pentru funcția de președinte al PNL, în detrimentul cetățenilor. „Oțelu Roșu a primit suma de 100.000 de lei, iar dacă facem o comparație cu cât au primit celelalte UAT-uri de oraș conduse de primari liberali vom vedea că acestea au primit de șapte ori mai mult, adică 700.000 de lei. Sigur, nu mă așteptam să primim o sumă considerabilă, ținând cont de faptul că domnul prim-ministru Cîțu, înainte de campania pe care a avut-o pentru alegerile din partid, a vehiculat ideea că se va revanșa față de președinții de consilii județene și față de primarii care îl vor susține pentru funcția de președinte a PNL. Și iată că dânsul s-a ținut de cuvânt! În detrimentul românilor, s-a revanșat față de primarii liberali care l-au susținut.”, a declarat Mălăiescu.

Primarul din Oțelu Roșu consideră că toate UAT-urile din țară ar fi trebuit să primească bani de la Guvern, indiferent de culoarea politică a acestora, pentru că aceste sume nu sunt pentru mofturi, ci pentru lucruri absolut obligatorii. „Am rămas neplăcut surprins, având în vedere că, indiferent de culoarea politică a guvernelor care s-au perindat la conducerea României până în 2019, toate au alocat la început de an sumele necesare pentru a acoperi cei 90% pentru persoanele cu handicap. Iată că atât Guvernul Orban în 2020, cât și Guvernul Cîțu în 2021, nu au făcut acest lucru. Au repartizat sumele necesare doar până în luna august a anului în curs, și au încercat la rectificările bugetare să acopere sumele necesare, ceea ce nu s-a întâmplat nici anul trecut, când au rămas descoperiți în decembrie, și ceea ce nu s-a întâmplat nici anul acesta, rămânând descoperite două luni, noiembrie și decembrie. Dacă Florin Cîtu consideră că persoanele cu handicap care locuiesc în localitățile cu primari PSD nu merită atenție, și i-a lăsat două luni fără bani, nu pot să spun decât că este foarte cinic, așa ca să fiu elegant și să nu spun mai multe.”, a mai subliniat Mălăiescu.