Prietenia româno-franceză se extinde la nivelul cluburilor Rotary!

Într-o atmosferă caldă, membrii reșițeni i-au primit pe mai noii lor parteneri în sala de conferințe a Hotelului Rogge. Acțiunea s-a finalizat cu o strângere de mână prietenoasă și cu planuri mari pentru viitoarele colaborări.

Reprezentanții Rotary Club Hazebrouck-Merveille, din Franța, s-au declarat încântați de pasul făcut la Reșița și au în plan ca, pe viitor, să facă o donație serioasă de carte secției franceze a Bibliotecii ,,Paul Iorgovici” din Reșița.

,,Chestiunea care s-a semnat în această seară se va concretiza într-un mod foarte practic. În primul rând, printr-o donație de carte în limba franceză. Este vorba despre carte pentru tineri, benzi desenate. Anul viitor, Clubul Rotary va sărbători 60 de ani de la înființare și va fi o plăcere să îi avem invitați pe membrii clubului din Reșița. În Franța există un proverb, Venim, veniți. Pe măsură ce această relație se va dezvolta vom găsi modalități de a colabora în serviciul cetățenilor, a spus președintele Clubului Hazebrouck-Merveille, Charles Tondeur.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157646187217712%20&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Aprecierile au fost întoarse de oficialii reșițeni, care s-au simțit onorați de prezența prietenilor de peste granițele țării. Asta, cu atât mai mult cu cât clubul din Franța este al doilea după cel din Vârșeț cu care s-a stabilit un astfel de contact.

,,Am semnat un document de înfrățire între cele două cluburi. Nu este important acest act, cât intenția noastră de a participa la cât mai multe acțiuni care să fie în sprijinul și interesul comunităților (…) Reșița a donat un tablou al pictorului Vasile Popovici, artist care a făcut obiectul unui proiect Rotarian acum 3-4 ani de zile. Este un caz special care face obiectul marelui proiect Rotary Internațional de a eradica poliomielita. Banii care vor rezulta din vânzarea acestui tablou vor fi donați în lupta împotriva acestei boli”, a spus Constantin Dinculeasa, președintele în funcție al Clubului Rotary Reșița.