Prietenia dintre edilii PSD şi PNL e una, iar migraţia dinspre PSD spre PNL e cu totul altceva

explo 1000x200

Trădarea partidului cu ajutorul căruia, în 2016, au ajuns la șefia administrațiilor publice locale nu reprezintă o soluție pentru unii primari social-democrați din Caraș-Severin, nici măcar de dragul relației de prietenie pe care aceștia o au cu edilii-șefi din tabăra aflată astăzi la guvernare.

Unul dintre primarii luați în vizor că ar fi capabil să trădeze PSD-ul, apărând în fața electoratului, peste doar câteva luni, drept candidat din partea liberalilor, este nimeni altul decât șeful administrației publice locale din Socol, Olghița Ghiță. Astfel, la aflarea lucrurilor care au fost răspândite în spațiul public, Ghiță nu a clintit să readucă în atenția publică următorul aspect: „Cârcotași există. Ceea ce spun ei, nu mă deranjează. În momentul de față, sunt membru PSD, sunt primar PSD, sunt alături de doamna Luminița Jivan”.

Deși bursa zvonurilor anunță, odată cu schimbarea guvernului, plecări în masă dinspre PSD înspre PNL, edilul social-democrat subliniază că nu s-a pus problema să migreze înspre tabăra vreunui alt partid, nici măcar înspre cea liberală, chiar dacă acesta are o relație foarte bună de colaborare cu primarii liberali din Caraș-Severin, inclusiv cu edilul Reșiței, Nelu Popa, în cadrul Asociației „Ocolul Silvic Banatul Montan”.

„Respect conducătorii tuturor partidelor politice. În ceea ce-i privește pe cei de la PNL, îl respect pe domnul Marcel Vela, chiar dacă nu-l cunosc personal, niciodată nu ne-am văzut față-n față. O singură dată am discutat telefonic cu dumnealui. De asemenea, îl respect pe domnul primar al Reșiței, Nelu Popa, pe care-l cunosc bine datorită faptului că facem parte din Asociația «Ocolul Silvic Banatul Montan», unde dânsul coordonează activitatea. Chiar avem o relație foarte bună. Cu toate acestea, nu s-a pus problema că voi migra spre vreun alt partid. În momentul de față, sunt în PSD, o să termin mandatul ca membru PSD, iar viitorul ne va rezerva ce ne va rezerva. Ideologia acestui partid este să fim alături de oameni și pentru oameni. Altceva nu mă interesează! Mă interesează comunitatea mea.”, a punctat Olghița Ghiță pentru expressdebanat.ro.

În plus, edilul nu se gândește să renunțe la o nouă candidatură pentru șefia instituției pe care actualmente o conduce, iar, datorită relației de încredere care s-a creat între edil și electorat, primarul pare să nu aibă prea mari emoții în cursa electorală care va avea loc peste doar câteva luni: „Am de gând să-mi depun candidatura la primăria Socol și pentru al treilea mandat. Am încredere în oamenii din comuna mea. Sunt tot timpul alături de ei și chiar nu-mi fac nici cea mai mică problemă. Bineînțeles, trebuie să existe opoziție, alte partide și, evident, vor veni și alți candidați.”, a mai ținut să transmită primarul comunei Socol.