Prevenție! Canalele din Lugoj, pregătite pentru ploile torențiale

risc inundatii

Compartimentul Protecție Civilă din cadrul Primăriei Lugoj a propus pentru reabilitare o serie de canale care preiau apa pluvială, pentru a scădea presiunea pe canalizarea orașului în perioadele cu ploi torențiale sau de durată mai mare.

Unul dintre principalele canale din rețeaua Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, de pe teritoriul Lugojului, cu rol de preluare a surplusului de apă, rezultat din precipitații, a fost inclus în lista de promisiuni pentru planul de lucrări prevăzut în acest an. Compartimentul Protecție Civilă din cadrul Primăriei Lugoj a fost pe teren cu reprezentanții ANIF, filiala Timișoara, pentru recunoașterea traseului, pe baza hărților de identificare, între Centrul de Protecție a Plantelor de pe strada Făgetului și centura ocolitoare. Lucrările sunt necesare pentru scădere presiunii pe canalizarea orașului în perioadele cu ploi torențiale sau de durată mai mare.

„Este un traseu cu o lungime de circa 4 kilometri cu o importanță majoră în colectarea surplusului de apă. Din păcate, în ultimii 30 de ani nu s-au alocat fonduri pentru întreținerea și refacere acestor canale, dar sperăm că de data aceasta se vor face lucrările anunțate. Ar ajuta foarte mult orașul în dirijarea apelor pluviale, care nu ar mai bloca canalizarea orașului, mai ales în zonele joase ale municipiului, unde sunt probleme când avem cantități însemnate de precipitații”, a explicat Aurel Mustață, responsabil din cadrul Protecției Civile.

1000x100 casa brutarului

Lucrările de refacere a canalului ar urma să înceapă în această lună, cu etapă de eliminare a vegetației de pe traseul identificat. La acest acțiuni este anunțată și participarea Primăriei Lugoj cu utilajele din dotare, care va curăța vegetația în zona străzii Făgetului.