Prevenirea migrației ilegale, a cerșetoriei și a violenței, prioritățile Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Timiș, un organism care funcționează pe lângă Consiliul Județean Timiș, își propune ca în acest an să se implice în prevenirea migrației ilegale, a cerșetoriei și a violenței.

Unele dintre cele mai importante probleme ale județului vor fi în acest an în atenția Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Timiș. Astfel, instituțiile membre ale ATOP Timiș se vor concentra pe prevenirea migrației ilegale și pe realizarea unor metode prin care cetățenii pot contribui la diminuarea acestui fenomen.

La ședința ATOP au participat reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, iar împreună cu aceștia au fost stabilite necesitățile de eficientizare a activităților de intervenție și segmentele în care este nevoie de schimbări legislative și de organizare. S-a discutat despre suplimentarea resurselor umane și materiale astfel încât să existe un efort concertat pentru ținerea sub control a fenomenului migraționist în județul Timiș. În acest sens, membrii ATOP au decis formularea unor solicitări către Ministerul Afacerilor Interne și contactarea parlamentarilor din Timiș pentru susținerea cauzei în Parlamentul României”, au transmis reprezentanții ATOP Timiș.

Pe lângă reducerea migrației ilegale, ATOP își mai propune prevenirea cerșetoriei, a violenței pe arenele sportive și crearea unui climat de siguranță în satele din județ. De asemenea, câteva dintre proiecte sunt destinate informării elevilor privind prevenirea fenomenului de bullying, adoptarea unei conduite sigure pe internet și asigurarea siguranței în școli.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Timiș este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care funcționează pe lângă Consiliul Județean Timiș. Din ATOP fac parte conducătorii Inspectoratului de Poliție Timiș, Inspectoratului de Jandarmi Timiș, Poliției Locale Timișoara, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Timiș, Poliției de Frontieră Timiș, un reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor, unul dintre subprefecții de Timiș, cinci consilieri județeni și trei reprezentanți ai comunității. Pentru acest mandat, președintele ATOP Timiș este Alin Nica, șeful Consiliului Județean Timiș.