Preţuri îngheţate la transportul public în Reşiţa. Dar abonamente la 20 de lei pentru pensionari, elevi şi studenţi!

Societatea de Transport Urban Reşiţa (TUR) a făcut publice toate tipurile de abonamente la transportul public de persoane din municipiu. Pensionarii nu mai beneficiază de 16 călătorii gratuite lunar, însă pot călători cât vor, la preţul a 10 bilete!

Tarifele anunţate de administratorul TUR, Gelu Ardeleanu, sunt de fapt cele practicate în trecut de către RO-A-Tir. Cu deosebirea că acum reşiţenii nu mai sunt nevoiţi să circule cu nişte rable care sfidau nu doar bunul simţ, ci ajunseseră să devină chiar pericol public!

După surpriza făcută de municipalitate reşiţenilor de sărbători, când s-a putut circula gratuit cu autobuzele aduse din Olanda, din noul an s-a intrat în normalitate. Preţurile practicate sunt următoarele: bilet 1 călătorie – 2 lei; abonament 1 zi – 6 lei; abonament 5 zile/1 linie – 15 lei; abonament 5 zile/2 linii – 25 lei; abonament 10 zile/1 linie – 30 lei; abonament 15 zile/1 linie – 45 lei; abonament 1 lună ZL (zile lucrătoare)/1 linie – 60 lei; abonament 1 lună ZL/2 linii – 95 lei; abonament 1 lună ZC (zile calendaristice)/1 linie – 75 lei; abonament 1 lună ZC /toate liniile – 150 lei. Pentru pensionari, elevi şi studenţi, abonamentul lunar costă 20 lei. Totodată, donatorii de sânge beneficiază de abonament lunar cu reducere de preţ de 50%, respectiv 37,50 lei. Abonamentele pentru pensionari pot fi cumpărate doar de la casieria societăţii de transport, pe când biletele şi orice alt tip de abonament, direct din autobuze.

Potrivit administratorului societăţii, pe traseul principal circulă 12 autobuze, „practic, la un interval de 10 minute, înseamnă 6 autobuze pe oră şi sens“, la care se adaugă autobuzele de pe traseul 4. În zilele lucrătoare vor circula simultan 16 autobuze, menţinându-se mereu două din totalul de 18, deci 10% din flotă, în stand by. „Este o frecvenţă foarte bună, se circulă cu un grad acceptabil de încărcare, dar sunt mulți care vor începe munca pe 8 ianuarie, cărora li se vor adăuga şi cei din învăţământ“, spune Gelu Ardeleanu.

Întrebat care ar fi primele sale concluzii după reinternalizarea efectivă a serviciului de transport public de persoane, administratorul TUR a precizat că se află zilnic în trafic şi ascultă părerile oamenilor. Se vorbește frumos și lumea-i mulțumită. E cald, curat, silenţios și la timp. Din punct de vedere al angajaților, de la dispeceri la șoferi și mecanici, toată lumea e încântată că activitatea a devenit lejeră. Acum începem să avem timp să trecem la finețuri gen comunicare, terminare site. Pasul următor e să punem e-ticketing-ul pe picioare, probabil în 3 săptămâni o să avem toată partea de info gata şi o să putem face un demo“, a declarat Gelu Ardeleanu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/