Lugojenii și făgețenii, dar și restul locuitorilor din estul Timișului încă își mai pot achiziționa lemne de foc de la ocoalele silvice din această parte a județului – cele două din Lugoj, Făget și Coșava.
La Făget sunt disponibili 1.500 de metri cubi pe platformele primare din pădure și la depozitul din Mănăștiur. La drum, în pădure, un metru cub de esență tare costă 200 de lei, iar la Mănăștiur același tip de lemn este 230 de lei. Cele de esență moale, în general plopul și aninul, sunt mai ieftine. Pe platformele din pădure, un metru cub costă 110 lei, iar la Mănăștiur – 140 de lei.
„Oferta este foarte bună, la fel ca și modul de achiziționare. Cumpărătorul vine la sediul ocolului nostru, la Mănăștiur sau la districtele care le avem în Brănești, Fârdea, Gladna Montană și achită contravaloarea materialului. Cu transport propriu omul merge și ridică lemnul achiziționat.”, ne-a declarat Alexandru Pongracz, șeful Ocolului Silvic Făget.
La fel se procedează și la Ocolul Silvic Coșava, cel mai mare din Timiș, Ocolul Silvic „Ana Lugojana” Lugoj și Ocolul Silvic Lugoj.
„Noi mai avem la vânzare 400 de metri cubi, din diverse specii. Lemnul de esență tare, scos la drum în pădure, costă 190 lei metrul cub, iar la noi în depozit prețul este de 240 lei metrul cub. Cel de esență tare are un tarif de 120 lei metrul cub, în pădure și 150 de lei metrul cub în depozit,”, ne-a spus și Adrian Ursulescu-Lungu, șeful Ocolului Silvic Coșava. La particulari, pe raza Lugojului, prețul la lemnul de esență tare este cuprins între 200 lei și 250 lei pentru metrul ster. Un metru cub de lemn înseamnă o cantitate de 1,61 metri steri.