Preţul gunoiului s-a dublat. Nu şi la Caransebeş!

Dublarea tarifului pe tona de deşeu hotărâtă de Adunarea Generală a Asociaților din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,lntercom Deșeuri Caraș-Severin” nu se va aplica şi la Caransebeş.

Intercom a mărit recent tariful pentru o tonă de deşeuri la 88,51 lei, la care se va adăuga TVA. Aplicarea acestui tarif se va face începând cu 2 septembrie, în ciuda faptului că nu toţi acţionarii au fost de acord. „Primăria Caransebeș și reprezentantul Consiliului Local au fost împotriva majorării prețului la salubritate, așa cum s-a opus și la creșterea celui de la apă și canal. Cu toate astea, municipalitatea a fost în minoritate. Nu este corect ca pentru alte localități care au costuri mai mari la utilități să suporte municipiul Caransebeș”, a declarat primarul Marcel Vela.

Nicolae Mitidoi, directorul Transal Urbis Caransebeș, admite că vor trebui majorate tarifele către populaţie, însă în niciun caz nu se vor dubla. Tariful va fi stabilit de către aleşii locali, prin Hotărâre de Consiliu Local.