Preşedintele Torma, atac dur la primarul Lupu: „Dacă nu e în stare, să-şi dea demisia! Legea nu se negociază!”

Disputele pe tema proiectului de buget pentru 2015 nu s-au încheiat la Moldova Nouă, ba dimpotrivă, au devenit şi mai dure!

Respins în trei şedinţe consecutive ale Consiliului Local pe fel şi fel de motive, proiectul de buget ar putea face obiectul unei şedinţe de îndată în prima zi a săptămânii viitoare. Cel puţin aşa susţin liberalii, care pun însă şi o serie de condiţii.

Preşedintele PNL Moldova Nouă, Adrian Torma, a ironizat încercarea primarului Matei Lupu de a tranşa problema bugetului cu Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean şi, totodată, vicepreşedinte la nivel naţional al liberalilor, şi a lansat un atac foarte dur. „Noi, Organizaţia PNL Moldova Nouă, am studiat întreaga documentaţie şi trebuie să-i reamintim domnului primar că legea nu poate fi negociată, trebuie respectată. Faptul că mergem şi spunem că nu suntem în stare să avem un buget la Moldova Nouă preşedintelui Consiliului Judeţean sau ministrului de Finanţe dovedeşte de fapt neputinţa administraţiei locale de a găsi o soluţie la nivel local. Domnul primar a declarat că este dispus să mă lase să întocmesc bugetul aşa cum cred eu de cuviinţă. Noi îi cerem demisia dacă nu este în stare să-şi întocmească un buget, în primul rând conform legii şi înţeles de toţi consilierii, pentru că nu credem că îşi doreşte să fie un primar de decor”, a afirmat Torma.

Liderul liberal din Clisura Dunării a mai spus că toţi consilierii PNL vor vota bugetul dacă vor fi respectate condiţiile lor. „Pentru a descongestiona situaţia de la Moldova Nouă şi pentru a putea fi rezolvată şi problema cadrelor didactice, noi am înaintat o cerere către primărie prin care solicităm ca în data de 16 martie să se convoace o şedinţă de îndată, cu propunerea bugetului pe 2015 completată cu amendamentele PNL. Documentaţia trebuie să fie completă, conform legii, şi să ni se aducă la cunoştinţă încă o problemă pe care primarul nu a expus-o pentru că a vrut să se folosească electoral de situaţia drepturilor salariale câştigate de cadrele didactice în instanţă pentru perioada 2010-2011. Aceşti bani vin doar cu solicitarea administraţiei locale, lucru pe care Matei Lupu nu l-a făcut. Dacă ne este pus la dispoziţie proiectul de buget cu amendamentele noastre, cu documentaţie completă şi cu această notificare prin care suntem convinşi că a solicitat banii pentru drepturile câştigate în instanţă, PNL Moldova Nouă va vota bugetul pe 2015! Situaţia cadrelor didactice este mai gravă decât a prezentat-o până acum Matei Lupu şi noi vrem ca odată cu sărbătorile pascale să-şi primească nu doar salariul, ci şi drepturile câştigate în instanţă”, a mai spus Adrian Torma.

Reacția edilului-șef a fost scurtă și la obiect. „Am discutat deja cu reprezentanţii Partidului Verde, vom mai discuta şi luni pe tema bugetului. Dacă şi liberalii îşi arată acum disponibilitatea, e foarte bine. Le-am acceptat propunerile şi în şedinţa de săptămâna asta, când nu au votat bugetul. Dacă s-au răzgândit, înseamnă că vor vota în următoarea şedinţă, care ar putea avea loc marţi sau miercuri. Voi discuta cu consilierii şi vom hotărî ziua în care voi convoca şedinţa de Consiliu Local. Legat de afirmaţiile preşedintelui Torma, nu am ce să comentez. Cred că ar fi mai bine să-şi vadă de treaba lui, el nici măcar nu e consilier local”, a replicat primarul Matei Lupu.

Comments

  1. planetara says:

    Eu sunt mic si prost… eu sunt un sobolan:(((