Președintele PSD Timișoara îi solicită premierului Cîțu să aloce fonduri pentru Colterm: „Sunt banii timișorenilor, ai timișenilor, nu sunt banii dumneavoastră”

Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timișoara, i-a solicitat premierului Florin Cîțu să aloce fondurile necesare pentru Colterm, care a fost amendată deoarece nu a cumpărat certificatele verzi, pe motiv că banii Guvernului sunt ai timișorenilor și ai locuitorilor din Timiș.

După ce premierul Cîțu a dat de înțeles, ieri, la Timișoara, că sunt slabe șanse ca Guvernul să ajute Colterm pentru a cumpăra certificatele verzi, Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timișoara, a ținut să tragă un semnal de alarmă cu privire la această situație.

Astfel, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Mihai Ritivoiu i-a criticat, pentru început, pe Dominic Fritz și Alin Nica, pentru că societatea de termoficare a Timișoarei a ajuns în această situație critică.

Din declarația domnului premier Florin Cîțu a reieșit că domnul primar Dominic Fritz nu a trimis la timp solicitările pentru certificatele verzi, și tind să-l cred pentru că este premierul României. Mi se pare revoltător acest lucru. Domnul Fritz declara că a făcut tot felul de demersuri amicale și neoficiale care nu s-au concretizat. Era bine dacă le făcea și oficial și în timp util, să rezolvăm, să nu fi avut o amendă de 100 milioane lei. Totuși, ce a făcut domnul președinte Nica în acest sens? Dânșii sunt colegi de coaliție. Oare cumva domnul Nica a stat pe margine, a mimat implicarea în subiect și de fapt cu cinism l-a lăsat pe Dominic Fritz să-și rupă gâtul în această problemă, compromițându-și probabil șansa pentru un nou mandat, în loc să se implice ca și partener de coaliție și să intervină în rezolvarea problemei? Totuși, Alin Nica este președintele PNL Timiș, președintele consiliului județean și s-ar presupune că ar avea un cuvânt poate mai influent la nivelul guvernului și al premierului, care este colegul lui de partid, decât domnul Fritz. Acest lucru nu s-a întâmplat și, din punctul meu de vedere, amândoi sunt răspunzători pentru situația dramatică de la Colterm”, a afirmat președintele PSD Timișoara.

De asemenea, Mihai Ritivoiu a solicitat premierului Florin Cîțu să aloce banii necesari pentru a ajuta Colterm, în condițiile în care Timișoara contribuie cu sume uriașe la bugetul național.

Domnul premier a făcut o referire la faptul că Timișoara nu va primi bani pentru Colterm pentru că Timișoara este una dintre cele mai bine finanțate orașe din România și că primește suficienți bani. Domnule premier, Timișoara de 30 de ani contribuie cu niște sume exorbitante la bugetul național. După București, suntem al doilea cel mai bogat oraș din țară și Timișoara are bani. Că banii ăștia ne sunt luați de la centru și redistribuiți pe niște criterii mai mult sau mai puțin arbitrare, este o chestiune pe care putem încerca să o înțelegem. În schimb, nu puteți veni să ne spuneți că avem suficienți bani în momentul în care, probabil, pentru prima oară Timișoara are nevoie într-o chestiune punctuală să nu primim bani, pentru că sunt banii noștri, sunt banii timișorenilor, ai timișenilor, nu sunt banii dumneavoastră”, a precizat președintele PSD Timișoara.

 

1000x100 (5)