Președintele PMP Timiș reacționează după 3 săptămâni cu privire la autosuspendarea din funcție: „Am așteptat să treacă sfintele sărbători”

Scandal în interiorul PMP Timiș. În urmă cu trei săptămâni, organizația județeană anunța că președintele interimar Nelu Balaș a luat decizia de a se autosuspenda din funcție. Balaș a reacționat de abia vineri, susținând că informația nu este adevărată. „Am așteptat să treacă sfintele sărbători”, a precizat acesta. 

Deși este un partid mic, se confruntă cu tot felul de probleme. Este vorba de organizația din Timiș a PMP. În urmă cu trei săptămâni, biroul de presă al PMP Timiș informa că Nelu Balaș, președintele interimar, a luat decizia de a se autosuspenda din funcție.

Vineri 15 aprilie, în cadrul unei întruniri statutare, Consiliului Executiv Județean a Partidului Mișcarea Populară Timiș a luat act de acțiunea de autosuspendare din toate funcțiile a președintelui interimar, domnul Nelu Balaș. În cadrul aceleiași ședințe a fost dat un vot în unanimitate pentru a sprijini o noua numire în cadrul unei viitoare întruniri a Consiliului Național”, se arată într-un comunicat semnat de biroul de presă al PMP Timiș.

Nelu Balaș a decis să reacționeze cu privire la acest comunicat abia vineri, susținând că informația cum că s-ar fi autosuspendat din funcția de președinte interimar al PMP Timiș nu este adevărată.

Am așteptat să treacă sfintele sărbători, de acea nu am reacționat la comunicatul din 16.04.2022 emis în fals de către cei care s-au folosit de sigla partidului și au semnat în fals”, afirmă Nelu Balaș.

Mai mult, Balaș susține că așteaptă și scuze din partea jurnaliștilor care au scris despre faptul că a fost suspendat din funcție.

Notificare prin care vă aduc la cunoștință că nu am inițiat niciun demers statutar și legal în vederea autosuspendării din funcțiile deținute în cadrul PMP. Văzând comunicatul Biroului de Presă al PMP Timiș din data de 16.04.2022, vă informez că știrea publicată în presă este falsă, cele relatate în articolul de presă nu corespund voinței mele și nu mi-a fost solicitat consimțământul pentru publicarea acestei știri. Pe această cale învederez că la data prezentei beneficiez de toate drepturile și prerogativele funcțiilor deținute în cadrul PMP, iar știrea falsă publicată în presă aduce atingere gravă onoarei, demnității și reputației mele profesionale și politice. Solicit să luați act ca autorii știrii false publicată în presă se fac vinovați de săvârșirea mai multor fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal, autori împotriva cărora urmează să promovez plângere penală. (…) În consecință, prin prezenta notificare solicit publicarea imediată a unui articol în presă prin care să fie dezmințită știrea falsă din cadrul comunicatului de presă al PMP Timiș din data 16.04.2022, articol prin care să fie aduse și scuze publice subsemnatului”, transmite Nelu Balaș.

banner 970 x 250