Preşedintele Hurduzeu, dependent de lobby-ul făcut la Guvern! „Cu fondurile proprii de la Consiliul Judeţean, nu se pot face lucruri foarte mari în Caraş-Severin!“

Miza acestui mandat în fruntea Consiliului Judeţean Caraş-Severin este extrem de mare pentru omul politic Silviu Hurduzeu, a declarat deputatul PSD Ion Mocioalcă, în cadrul interviurilor live din redacţia Express de Banat.

Întrebat dacă l-a „urecheat“ pe Silviu Hurduzeu pentru prestaţia acestuia în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, liderul judeţean al PSD a negat categoric. Dar a recunoscut că, la nivel de CJ, nu totul merge aşa cum şi-ar fi dorit social-democraţii.

„Noi facem periodic la partid analize atât ale activităţii parlamentarilor, cât şi ale primarilor şi, de ce nu?, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean. Pentru că, iată, noi acum conducem Consiliul Judeţean după 20 de ani şi vă spun că sunt şi lucruri care nu merg aşa cum ne-am dori noi, pentru că PSD-ul nu a găsit o situaţie prea roză la Consiliul Judeţean. Ştiţi bine că această instituţie a fost preluată de către Silviu Hurduzeu cu conturile blocate, cu un număr mic de km de drumuri judeţene reabilitate. Şi, de aceea, miza acestui mandat al lui Silviu Hurduzeu este una extrem de mare atât pentru el, ca om politic, cât şi pentru PSD“, a spus Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Silviu Hurduzeu a promis că va reabilita până la finele mandatului 200 km de drumuri judeţene, adică aproape 25% din total. „Se bazează Hurduzeu pe ceva? Sunteţi alături de domnia sa, îl sprijiniţi cu ceva?“, l-a întrebat Dan Popoviciu pe Mocioalcă. „Desigur, şi nu numai eu, cred că toţi colegii mei parlamentari. Dar cred că Guvernul României ar trebui să ne sprijine în momentul acesta, pentru că cu banii care se strâng la judeţ, cu fondurile proprii de la Consiliul Judeţean, nu se pot face lucruri foarte mari în judeţul Caraş-Severin! Dar, printr-un lobby susţinut… Deşi activitatea asta de lobby nu este legiferată în România, din păcate. Dacă facem drumurile judeţului, nu ştiu dacă trebuie să mergem la puşcărie sau nu trebuie să mergem la puşcărie! Nu ştiu cum e bine sau cum nu-i bine, dar eu vă spun deschis că-l sprijinim şi aşteptăm şi sprijinul Guvernului României în acest sens. Cred că e o promisiune realistă a lui Silviu, cu aproape 200 km de drumuri judeţene într-un mandat, deşi poate populaţia aşteaptă mult mai mult. Populaţia ar vrea să le facem azi toate, dar nu se pot face! Rămâne ca oamenii să analizeze activitatea noastră comparativ cu activitatea celorlalţi care au condus judeţul până în momentul de faţă şi să vedem dacă ne mai votează sau nu“, a declarat deputatul Ion Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.

Interviul integral cu liderul PSD Caraş-Severin Ion Mocioalcă:

banner 970 x 250