Președintele Frunzăverde rămâne cu reputația pătată! Universitatea „Eftimie Murgu”, cu viitorul incert!

Acuzată că e principalul vinovat pentru faptul că universitatea reșițeană a ajuns în pragul desființării, Doina Frunzăverde a ales sala de judecată pentru a demonstra că a fost un rector performant și un președinte de senat universitar la fel de bun. N-a fost suficient de convingătoare!

Principalul contestatar al actualului președinte al Senatului Universității „Eftimie Murgu” a fost și este în continuare profesorul Eugen Răduca. Acesta a criticat-o dur pe Doina Frunzăverde și a acuzat-o de o mulțime de lucruri care ar fi adus instituția de învățământ superior din Reșița în pragul colapsului. Pentru a demonstra că afirmațiile lui sunt adevărate și nu denigratoare, ofensatoare și generatoare de prejudicii de imagine, Răduca a fost chemat de Doina Frunzăverde în sala de judecată. 

Judecătoria Reșița a admis în parte acțiunea președintelui Senatului UEM, în noiembrie anul trecut, constatând că Eugen Răduca i-a cauzat un prejudiciu moral prin atingeri aduse onoarei, reputației și demnității. În consecință, l-a obligat să achite Doinei Frunzăverede suma de 3.000 euro!

Eugen Răduca a atacat soluția Judecătoriei Reșița cu apel. S-a temut că va avea aceeași soartă la Tribunalul Caraș-Severin și, invocând posibila influență a familiei Frunzăverde, dar și faptul că mai mulți magistrați predau la catedra UEM, a reușit să strămute dosarul la Tribunalul Arad. Instanța de apel a păstrat soluția Judecătoriei Reșița, dar Răduca a apelat și la instanța de recurs, de la Curtea de Apel Timișoara. Soluția s-a pronunțat în 17 decembrie, anul acesta. „Respinge recursul declarat de reclamanta Frunzăverde Doina. Admite recursul declarat de pârâtul Răduca Eugen, casează în parte decizia civilă şi admite apelul declarat de pârât împotriva sentinţei civile nr. 2309 din 28.11.2018, dată de Judecătoria Reşiţa în dosarul nr. 84/290/2017. Schimbă în tot sentinţa civilă şi, în fond, respinge acţiunea.”, e soluția Curții de Apel Timișoara. De data asta, una definitivă! Cu alte cuvinte, afirmațiile lui Eugen Răduca la adresa Doinei Frunzăverde, acuzații foarte dure în fapt, n-au fost deloc nefondate, ofensatoare sau care-i să-i afecteze reputația!