Primarii PNL sunt dezamăgiți de colegul lor din fruntea Consiliului Județean după primul an de mandat și le cer administratorului public și celor doi vicepreședinți să-și asume ei responsabilități pentru a mai salva ceva!
Nicolae Orăvicean îl făcuse praf pe Romeo Dunca după primele șase luni de mandat, căruia nu-i acordase notă de trecere. Primarul din Berliște nu și-a schimbat însă prea mult părerea nici la împlinirea unui prim an de mandat al președintelui CJ. „În ultima perioadă s-au corectat anumite lucruri, s-a aplecat mai mult asupra infrastructurii rutiere, asupra organizării. Sunt specialiști în Consiliul Județean. O parte e nefructificată, iar o parte a plecat. A acceptat o organigramă făcută pe genunchi de secretarul Darian Ciobanu și faimoasa echipă, cu oameni rejectați de primar. Președintele Dunca s-a mai scăpat de personaje toxice, dar încă mai sunt. Nici Sorin Dumitru nu are ce căuta acolo! Pentru Luminița Jivan, ca fostă președinte PSD Caraș-Severin, e greu să joace acum rolul PNL. Ea face ce știe mai bine, sprijină activitatea de proiecte, de relații cu structurile centrale. Oricum, nu este dintre cele toxice Luminița Jivan, poate ea greșește că nu are o colaborare mai bună cu gruparea PNL de acolo. Influența Luminiței Jivan este pozitivă, ar trebui însă o mai bună conlucrare între ea și oamenii din jurul lui Dunca și ceilalți PNL-iști.”, a comentat unul dintre cei mai apreciați primari pe care PNL îi are în Caraș-Severin.
Văzut ca un mare salvator al lui Romeo Dunca, administratorul public Andrei Ungur a primit un rol mai degrabă decorativ. Cel puțin asta au constatat primarii liberali. „Andrei Ungur, deocamdată, nu l-a salvat pe Romeo Dunca. Eu am salutat prezența lui și o consider benefică, dar deocamdată nu transpare nimic clădit după venirea sa. El ar trebui să-și gândească o strategie, apoi să-și obțină sprijinul, suportul de la primari, de la organizații și de la conducere. Strategia trebuie pusă în armonie și sincronizată cu viziunea lui Dunca. Mai multă libertate de acțiune și de decizie trebuie dată și vicepreședinților. Să nu mai vorbesc de county-manager, de Andrei Ungur. El ar trebui să răspundă pe componenta de dezvoltare a județului, pe infrastructură și economie, și de dezvoltare pe suportul pentru educație sau suportul social.”, a spus Orăvicean.
Primarul din Berliște a întărit mai departe ceea ce spusese nu demult chiar Nelu Popa, edilul Reșiței, bunul prieten al președintelui, și ceea ce spun mulți alți liberali. Unii cu jumătate de gură, iar alții pe la colțuri. „Președintele Dunca foarte irosește mult timp pe aceste dialoguri sterpe pe Facebook. El ar trebui să-și vadă de un anumit proiect de județ, dar acest proiect se lasă așteptat în integralitatea lui! Pe unele sectoare s-a văzut o anumită mișcare, dar a avut o primă garnitură de personaje oportuniste care s-au aciuit în jurul lui și care au încercat doar să fructifice poziția lui de președinte de Consiliu Județean și să ia și ei niște avantaje. Dunca va trebui să regândească organizarea Consiliului Județean după nevoile și după prioritățile pe care le are acum Consiliul Județean. Caraș-Severinul nu s-a dezvoltat cu Romeo Dunca, dar s-au inițiat niște chestiuni și sper să ajungă să le și implementeze. Dunca a avut mână proastă la oameni!”, a conchis liberalul care chiar le spune lucrurilor pe nume. CV-ul, școala făcută la timp, experiența, toate îi dau dreptul să o facă!