Preşedintele Croaţiei: “Îmi doresc ca minoritatea din Caraş să păstreze legătura cu cea din Croaţia”

Preşedintele Croaţiei, Ivo Josipović, este şi la această oră în Caraş-Severin, unde vizitează minoritatea croată din Lupac şi Caraşova. Înainte să ajungă la croaţii din judeţ, preşedintele a făcut un popas la Reşiţa, unde s-a întâlnit pentru câteva minute cu cei care conduc judeţul şi oraşul Reşiţa.

De altfel, acesta a fost întâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, primarul oraşului, Mihai Stepanescu, dar şi de prefectul Silviu Hurduzeu. Cei patru s-au retras pentru câteva momente la Palatul Administrativ, după care au vizitat centrul Reşiţei, Biserica Petru Iacob, dar şi Sala Polivalentă, acolo unde echipa de handbal se afla la antrenamente.

Trebuie menţionat faptul că preşedintele Croaţiei a ales să facă o vizită în judeţ pentru că aici trăieşte cea mai reprezentativă comunitate din ţară.

“Înainte de toate doresc să văd o comunitate care are succes, care comunică foarte bine cu mediul în care trăieşte şi, de asemenea, doresc ca realţiile dintre croaţii care trăiesc în România să păstreze o legătură strânsă cu cei din Croaţia şi să păstreze vie conştiinţa naţională”, a declarat astăzi preşedintele, aflat în vizită în Caraş.

În ce priveşte discuţiile pe care şeful statului croat le-a purtat cu autorităţile, acesta a spus că i-a fost prezentată evoluţia zonei. “Am discutat ceea ce se întâmplă în judeţ, am vorbit despre modul în care se dezvoltă această zonă şi în ce direcţii o apucă”, a spus Ivo Josipović. Deşi comunitatea română din Croaţia este mică, preşedintele spune că este bine reprezentată şi organizată. În ce priveşte aderarea Croaţiei la Uniunea Europeană, România poate fi un partener de încredere, potrivit liderului statului.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157630401470718&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`