Codul Galben a devenit Portocaliu

De astăzi, judeţul Caraş-Severin a intrat sub incidenţa avertizării de Cod Portocaliu. Asta înseamnă temperaturi extrem de ridicate pentru zona de sud-vest a ţării. Medicii îi sfătuiesc pe cardiaci să stea acasă, iar pe cei care trebuie să iasă afară, să se protejeze corespunzător.

Corturile de protecţie împotriva caniculei sunt funcţionale din această dimineaţă, astfel că reşiţenii care nu reuşesc să facă faţă căldurii se pot opri pentru câteva momente să bea o gură de apă rece, să stea întinşi pe patul din incinta cortului şi să profite de aerul condiţionat care este funcţional în acestea. În plus, Crucea Roşie are câte un om la fiecare cort, iar acesta trebuie să le dea oamenilor prim-ajutorul, dacă este cazul.

Până una alta, medicii îi sfătuiesc pe oamenii să se ferească, pe cât posibil, de soare. În cazul în care trebuie să plece, totuşi, în oraş, atunci să îşi acopere capul cu o pălărie deschisă la culoare, iar ochii cu ochelari de soare. Culorile indicate de purtat pe vreme caniculară sunt cele deschise la culoare.