Președintele CJ Timiș propune o fuziune între ASU Poli și Ripensia, cărora le promite ceva în schimb! ACS Poli, tot mai condamnată la faliment

Cu trei echipe în liga secundă, fotbalul timișorean a ajuns cu greu la mal în recent încheiatul sezon de seniori. ASU Poli a fost pe locul 10, Ripensia, pe 13, iar ACS Poli a retrogradat. Cum viitorul sezon se anunță mai greu, deoarece vor fi multe echipe cu bugete bune, fotbalul timișorean pare că nu are soluții.

Miercuri, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a propus fuziunea între ASU Poli și Ripensia, după ce primarul Robu a spus că nu va mai aduce bani pentru ACS Poli.

Liderul PSD Timiș, Dobra nu a ezitat să-l ironizeze pe Robu, liderul PNL Timiș, pentru dezastrul de la ACS Poli. „Managementul defectuos, fondurile cheltuite fără discernământ și implicarea unor persoane paralele cu fenomenul, golgheteri de ocazie, au scos Timișoara de pe harta fotbalului de performanță. Am pus umărul din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean la nașterea acestui club în anul 2012, dar m-am retras după o perioadă din toate funcțiile tocmai din cauza celor descrise mai sus. Un club care dorea să ajungă în elită nu putea fi condus de maniera în care a fost condus de administrația Robu… și regret că am avut dreptate. Ca iubitor al fenomenului și fost sportiv, nu pot decât să deplâng situația în care a ajuns fotbalul în Timișoara”, a punctat Dobra, într-o postare intitulată „Soluție radicală pentru fotbalul timișorean”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dobra propune fuziunea și oferă bani pentru juniorii unui viitor club

După ce l-a criticat pe Robu, Dobra trece și la „miezul problemei” și spune că dacă ASU Poli și Ripensia se unesc, CJ Timiș va finanța cheltuielile cu juniorii ale clubului, fără să își plaseze oameni la echipă. „Dar, tocmai pentru că îmi pasă, vin cu o provocare către celelalte echipe, ASU și Ripensia. Haideți să depășim orgoliile și să punem bazele unui singur club care să dispună de finanțare privată și care să își propună promovarea în prima divizie. Autoritățile locale, în speță Consiliul Județean, vor asigura finanțarea sectorului juvenil, fără o implicare directă în conducerea clubului. Să conducă specialiștii. Asta e soluția pe care o propun și de la care ar trebui să pornească discuțiile despre revigorarea fenomenului”, a mai spus Călin Dobra, pe contul său oficial de Facebook.

Robu nu mai se ocupă de „marketingul” ACS Poli

După ce ACS Poli a retrogradat în Liga a III-a, primarul Nicolae Robu spune că nu va mai negocia sponsorizări pentru club. Teoretic, clubul care deține palmaresul istoric al lui Poli pare tot mai abandonat, dar putem specula într-o direcție interesantă. Cu cât ACS Poli intră mai repede în faliment, cu atât mai repede, palmaresul va putea fi scos la vânzare, ca în cazul Rapidului, de către lichidator, actualul administrator judiciar. Iată ce spune Robu: „M-am zbătut aproape de unul singur din 2015 încoace să asigur finanțare acestei echipe, rugându-mă în stânga și-n dreapta. Nu de puține ori, ruga mi-a ajuns la frontiera cu milogeala. Extrem de puțină lume mi-a răspuns, majoritatea prieteni sau în orice caz apropiați, care de fiecare dată au declarat că o fac pentru mine. Le mulțumesc tuturor!”, a postat primarul Timișoarei pe pagina sa de Facebook.

Totuși, Robu subliniază că clubul, deși are 10 milioane de euro datorii, dispune de palmares și de juniori. E greu de crezut însă că ar exista un cumpărător interesat. „Fac însă, și cu această ocazie, cunoscut faptul că ACS POLI este, urmare a strădaniilor mele și a bunăvoinței d-lor Marian Iancu și Viorel Boiț, în posesia palmaresului istoric «POLI TIMIȘOARA», de la 1921 până în prezent și a drepturilor asupra numelui «Poli» și a derivatelor și culorilor alb-violet în fotbal. Și că are o zestre de jucători tineri, valoroși, considerabilă. Și nu ascund, desigur, că asociația ACS POLI, având ca membri asociați Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica Timișoara este în insolvență. Acestea fiind zise, anunț că eu pun punct pt totdeauna implicării mele în fotbal, rămânând de-acum doar simplu privitor și jucător de plăcere. Dacă există persoane/firme interesate să preia ACS POLI, rog contactarea celor trei membri asociați menționați – CLT, CJT, UPT. Subsemnatul am disponibilitatea să fiu mijlocitor, dar atât și numai atât! Să fim optimiști! Hai Poli!”, mai spune Robu.

banner 970 x 250